Костадинов с предупреждение за войната. Опасностите за България

На 2 октомври отиване не на избори, а на референдум за съществуването на България, каза лидерът на „Възраждане”

Костадинов с предупреждение за войната. Опасностите за България | StandartNews.com

Още, когато започна войната в Украйна, ние от „Възраждане” предупреждавахме, че този конфликт ще се разрасне и че опасността за въвличането на България в него е голяма.Това заяви лидерът на партия „Възраждане” Костадин Костадинов в ефира на БНР днес.

Подкрепата, която държавите от НАТО и най-вече САЩ, предоставят на Украйна е изключително голяма, тя се засилва и няма да спре.

Реално погледнато въпрос на време е конфликтът Русия-Украйна да стане конфликт Русия-САЩ и в частност с НАТО, прогнозира той.

 

„В тази ситуация България, за съжаление, стои като една зависима американска колония, която няма собствена политически воля, и се управлява пряко от американското посолство”, коментира Костадинов.

Ние от „Възраждане” настояваме България да има собствена политическа воля, да защитава собствената си валута и в това няма нищо радикално, подчерта лидерът на партията.

Според него само един референдум е необходим, за да напусне технически България НАТО. „Референдумът е най-висшата форма на демокрация”, каза Костадинов по повод критиките към тази негова позиция. И се мотивира: „Странно, хората, които най-много защитават демокрацията, говорят срещу референдума. Защото те разбират демокрацията като форма на управление, в което управляват само и единствено те. Това са псевдодемократи, които изпитват панически ужасен страх от народната воля.”

Костадинов за пореден път заяви, че договорът ни за влизането в ЕС не ни задължава да се откажем от собствената си валута и да приемем еврото.

Пътят на България е един – да си остане на Балканския полуостров като най-старата европейска държава, със силна армия и собствена валута, заяви Костадинов и припомни, че откакто България е влязла в ЕС, е натрупала милиарди левове загуби, без да се отчитат пропуснатите ползи от спирането на блоковете на АЕЦ.

Държавата ни е загубила и от отварянето на българската икономика, каза лидерът на „Възраждане”.

„Когато България влезе в ЕС през 2007 година около 40% от стоките бяха български, сега този процент е драстично намалял – под 20%. България се превърна в суровинен придатък на ЕС. Ние изнасяме две неща – мозъци и злато, а внасяме боклук”, гневно разкри Костадинов.

 „Това е модел, който убива държавата ни”, категоричен бе той.

И заяви: „На 2 октомври ние не отиваме на избори, ние отиваме на референдум за това дали България да продължи да съществува като държава или не. Ако този модел на управление бъде препотвърден, Бог да пази България”. 

Или „Възраждане” за България или разруха и пълно заличаване на българската държава. Българският народ трябва да направи своя избор, призова Костадинов.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай