Костадинов каза какво да направи България, за да се спаси от фалит

Вчера беше потвърдено това, за което „Възраждане“ предупреждава повече от година

Костадинов каза какво да направи България, за да се спаси от фалит | StandartNews.com

Вчера беше потвърдено това, за което ние от „Възраждане“ предупреждаваме повече от година. Държавата ни е изправена пред фалит и все още сме във момент, в който имаме възможност да го предотвратим с адекватни действия. Това каза Костадин Костадинов вчера пред граждани в Разградска област, където беше на предизборно посещение.

„Нашата позиция е ясна. Казаното в доклада на Министерството на финансите е следствие от действията на последните няколко правителства и най-вече на това на Кирил Петков и Асен Василев, които наложиха санкции на Руската Федерация. Тогава ние от „Възраждане“ попитахме - кой ще носи последствията от тях? Обвиниха ни в цинизъм, защото в Украйна става въпрос за човешки животи. Сега виждаме, че казаното от нас се сбъдва и сега също става въпрос за човешки животи - за тези на българските граждани, чиято държава е изправена пред фалит.“, добави Костадин Костадинов на срещата.

Той каза още, че цената за наложените санкции не я плащат политиците от ГЕРБ, ПП, ИТН, Доносническа България и БСП, които гласуваха за тях, а българските граждани.

Костадинов обнадежди присъстващите като каза, че все още България може да предприеме мерки, за да може държавата да заработи отново.

„Още до края на месеца трябва да бъдат направени няколко неща. Да се вдигнат антируските санкции, да се поеме категоричен ангажимент, че България няма да влиза в еврозоната никога и по никакъв повод, и  една част от държавния резерв трябва да се освободи, за да се вкара в обръщение в икономиката, за да може да стимулира производството, защото ръстът на инфлацията в България никога няма да бъде овладян, ако нямаме свое собствено производство. Само разчитайки на внос нещата няма да се получат.“ Каза Костадинов. 

Той добави още, че парите на страната ни не се управляват разумно. Като започнем  от схемата за раздаване на компенсации за повишените цени, която трябва да се преразгледа, тъй като помощите отиват при организации с едър капитал, а не достигат до дребния и среден бизнес.  Сумата на дадените компенсации е в диапазона 10-12 милиарда лева, като парадоксът е, че организации, на които държавата е дала компенсации, после същата тази държава иска да ги обложи с данък за свръхпечалба. Как един нуждаещ се от подпомагане генерира свръхпечалба?, каза още Костадинов.

„България има дефицит в бюджета, но в същия момент подписва щедри договори за милиарди за закупуване на самолети и предоставя оръжие на Украйна,  което ни прави страна в конфликт, в който ние не бива да участваме по никакъв начин. Правителство след правителство продължават да държат санкциите над Русия, с което се отказват от източниците на евтин и надежден тръбопроводен газ, в полза на скъп втечнен газ. Ръководството на  АЕЦ „Козлодуй“  беше  принудено да подпише договор за доставка на негодно ядрено гориво, като проверката и евентуалното доказване дали е подходящо също ще бъде платена от България, а не от доставчика.

По подобен начин стоят нещата и в сферата на атомната енергетика. Същият служебен кабинет позволи, всъщност принуди АЕЦ „Козлодуй“ да подпише договор за доставка на негодно ядрено гориво, като проверката и евентуалното доказване дали е подходящо също ще бъде платена от България, а не от доставчика. По този начин служебният кабинет обрича атомната енергетика и залага тежък енергиен дефицит в недалечно бъдеще.“, добави Костадинов.

Той добави още, че България трябва да забрави за влизане в еврозоната и че Референдумът „Възраждане“ не само ще го реализира, но и ще го спечели.

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай