Костадин Костадинов: Ще преосновем българската държава

Целта ни е бъдем първа сила

Костадин Костадинов: Ще преосновем българската държава | StandartNews.com
  • Страната ни е в ръцете на българите, които на 2 октомври ще избират между нас и всички останали
  • Целта ни е бъдем първа сила
  • ГЕРБ е изтеглила повече от 17 млрд. лв. кредити, които ще плащаме всички ние
  • Българската икономика беше изправена до стената и разстреляна от държавните терористи, които ни управляваха
  • Влизаме в гръцки сценарий, затъваме в чужди интереси
  • Предложихме премахване на ДДС за храните от малката потребителска кошница
  • Проф. Стив Ханке и световни икономисти ще кажат ползите и рисковете от еврото, заявява лидерът на "Възраждане" д-р Костадин Костадинов в специално интервю за вестник СТАНДАРТ

 

- Г-н Костадинов, рейтингът на "Възраждане" се увеличава. С какво се обяснява растящата подкрепа за партията?

- С това че ние последователно и целенасочено изпълняваме това, което сме обещавали на нашите избиратели. Никога не сме нарушили нито едно свое обещание, а думите ни са подкрепени от дела. В 47-ото Народно събрание нашите сънародници видяха разликата между нас и всички останали, които обещават по време на предизборна кампания и после злоупотребяват с доверието на избирателите си, като обслужват само собствените си интереси и на тези, които са ги инсталирали в депутатските кресла.   

 

 

- Каква цел си поставя партията за вота на 2 октомври? Какво присъствие в парламента очаквате да има "Възраждане"?

- Целта на "Възраждане" е да бъде първа политическа сила и ще направим всичко необходимо, за да можем през следващите дни да спечелим доверието на нашите съграждани, за да можем да преосновем българската държава, да я направим свободна и независима, да я превърнем в предпочитано място за живот работа и отглеждане на деца за всички българи.

- Голямото предизвикателство пред всички партии е ще може ли да бъде съставено стабилно управление. Каква е прогнозата Ви? Какъв кабинет би подкрепила "Възраждане"?

- Управление може да бъде съставено, но няма да стабилно. Единственият кабинет, който "Възраждане" ще подкрепи е този с мандата на "Възраждане". Единствената коалиция, в която ще влезем е тази с българския народ.

- Каква е истината за дълга на България? "Продължаваме промяната" твърди, че той е емитиран при най-изгодните за България условия, ГЕРБ - че е най-скъпият досега заради изключително високата лихва.

- Тук няма смисъл да говорим кой какво казва, достатъчно е да отворим който и да било финансов източник и да видим, че лихвата, на която беше взет този заем, е 4,5%, съответно това е най-високата, която България е получавала по своите кредити, които е вземала, но това са кредите, които са взети от служебния кабинет, а предишните, които бяха на "Продължаваме промяната" са с по-нисък лихвен процент, само че това в случая няма никакво значение. Големият въпрос е "защо въобще стигаме до вземане на кредити".  Управлението на "Продължаваме промяната" е най-вредното в българската история с най-лъжливите политици. Нека не забравяме обаче, че с най-много кредити в националната ни историята, откакто съществува българската държава, са правителствата на  ГЕРБ. Те са  изтеглили повече от 17 млрд. лв. кредити, които ще плащаме всички ние, ще ги плащат децата ни. Това са дълговете на Бойко Борисов, с които ГЕРБ загроби поколения българи.

- Влиза ли България в дългова спирала?

- За съжаление все по-категорично сме заплашени от гръцкия сценарий. В близките години трябва да бъдем много стриктни по отношение на фиксалната ни политика, да оптимизираме държавните ни разходи, за да можем постепенно да започнем да излизаме от спиралата от кризи. Моментът сега е решаващ. Ако България продължава да се управлява безотговорно и в услуга на чужди интереси, ще затънем безвъзвратно. Просто ще унищожат държавата ни и няма да я има. Ето защо аз призовавам всички българи да излязат и да гласуват с номер 14 за "Възраждане", за да можем да се освободим от зависимото ни и колониално управление. България сега е в ръцете на всички българи и на 2 октомври те ще изберат на кого да я дадат, на ГЕРБ, ДПС, ИТН, БСП, "Продължаваме промяната" и "Демократична България", които преди да вземат важни вътрешнополитически решения ходят да се съветват в Американското посолство или на "Възраждане", които заставаме с всички свои думи и дела зад българския национален интерес.

- Какви мерки срещу галопиращата инфлация предвижда "Възраждане"?

- Предложихме ги и не сме спирали да го правим през целия мандат на 47-ото Народно събрание. Предложихме премахване на ДДС за храните от малката потребителска кошница, намаляване на акциза на горивата, премахване на ДДС върху тока и водата за битовите потребители, нова формула за цената на тока, за да може евтиният, произвеждан ток от АЕЦ "Козлодуй" и "Марица Изток-2", да остава в България, а скъпият да се изнася навън. Това не беше направено. Предупреждавахме да не се късат отношенията с "Газпром", защото това ще форсира инфлационните процеси и това беше направено нарочно. Инфлационните процеси в България не са естествени, а изкуствено създадени. Българската икономика беше изправена до стената и разстреляна от държавните терористи, които ни управляваха. Тук говорим за престъпление, извършено съзнателно срещу държавата. Не е, както бе голямата криза през 2008-2009 г, причинена от срива на ипотечните кредите в САЩ. Сега процесът също е световен, но забележете - страдаме ние. В Русия рублата се задържа, в САЩ доларът скочи, срива се обаче Европа. Не ви ли идва на ум, че някак двете велики сили смилат като воденични камъни нашия малък континент? Докога ще търпим да бъдем третирани като бойно поле и буферна зона между руската и американската империи? В България има колониален елит, създаден от американците. Той управлява на пряко подчинение от американския посланик.

- Защо "Възраждане" е против въвеждане на еврото?

- Защото това означава  българската икономика да бъде доубита, спестяванията на българите да бъдат стопени, да се повиши още инфлацията, задлъжняване на България и скоротечно елиминиране на българската държавност.

- Привлекли сте световно известни икономисти, които да направят анализ за ползите и рисковете от еврото?

- Когато от "Възраждане"  оборвахме клишетата и лъжите за еврото, бяхме обвинявани като "безумци" от "случайно преминаващия в политиката Кирил Петков". Затова се свързахме със световно известни икономисти, чиито умения са признати както от привържениците на еврозоната така и от противниците й. Проф. Стив Ханке е един от тях. Той прие да изготви безплатен анализ за нашата държава с ползите и рисковете от приемането на еврото. Единственото му желание е да бъде поканен от българското правителство. И ако правителството не го покани ще го направим ние. Инициираме широк обществен дебат, в който каним всички икономисти, които са и на двете гледни точки да ги представят, да дебатират и да анализират. Въвеждането на еврото ще повлияе на поколения българи и не е решение, което се взима тихомълком и под масата, както опита да направи правителството на Петков с неговите тайни комуникационни стратегии, изготвени преди да има икономически анализ. Проф. Ханке оглавява група от експерти, която включва Жак дьо Ларозиер (Париж), бивш управляващ директор на Международния валутен фонд, управител на Banque de France и президент на Европейската банка за възстановяване и развитие и Джон Грийнууд, бивш главен икономист на Invesco, който беше архитектът на текущата система на паричен съвет в Хонконг. Грийнууд управлява фонд от 1.6 трилиона долара. Ние ще поканим тези хора, за да помогнат на народа ни, защото той има нужда от помощ.

- Кои са първите закони, които партията Ви ще внесе в 48-ото НС?

- Всичките закони, които ние бяхме внесли и в 47-ото НС, но не бяха приети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай