Карадайъ даде знак за властта. Какво иска ДПС?

ДПС е номер едно в политиката вече 32 години, каза лидерът на ДПС

Карадайъ даде знак за властта. Какво иска ДПС? | StandartNews.com

ДПС е номер едно в политиката вече 32 години, имаме визията за развитието на държавата и сме го доказвали много пъти. Имаме експертизата, имаме и самочувствието, защото резултатите ни са налице. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Борино.

Другите искат властта за себе си, без визия. Едни искат да върнат социализма, забравяйки че именно ДПС докара демокрацията у нас. Други искат да управляват държавата авторитарно – през джипката. Трети, които са случайни минувачи в политиката, казват, че се учат, сякаш държавата е лаборатория. Не са в час другите партии, не са във времето, затова ние казваме, че шапката на кризите е политическата криза, която първа трябва да бъде решена, каза още Карадайъ.

Той даде и формулата за новото управление.

„Вместо омразата, противопоставянето и разделението трябва да има нормалност в политика, диалог между партиите, между власт и опозиция, между различните институции. Вместо лъжата трябва да дойдат националните цели и приоритети, които със стабилно правителство да решават проблемите на хората.

Дойде време за обединение и съгласие. Дойде време за съединение, за да видим истинската сила на девиза: Съединението прави силата“, заяви лидерът на ДПС.

Той подчерта, че само ДПС може да разпише и договори европейските програми и заради отсъствието на Движението от централната власт 2 години България няма нито едно евро европейско финансиране, въпреки че в Брюксел стоят 60 милиарда, заделени за нашата страна.

Кметовете имат разписани проекти за десетки милиони и чакат да дойдат парите, заяви още Карадайъ.

Той похвали кмета на Борино, че е реализирал 90 процента от инфраструктурните проекти.

Той е кмет номер едно, каза Карадайъ и благодари на всички от родното му село за това, че го зареждат с енергия и му дават сили. Припомни, че именно от Борино е евродепутатът Атидже Вели, която днес чертае европейската земеделска политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай