Карадайъ: Да подготвим младите хора за професиите на бъдещето

Бъдете най-подготвени, развивайте се изпреварващо, каза лидерът на ДПС

Карадайъ: Да подготвим младите хора за професиите на бъдещето | StandartNews.com

Трябва да подготвим младите хора за новите професии, които навлизат масово в света. Това са професиите на вашето поколение, на бъдещето. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на среща с младежи в Руен.

Той се обърна към тях с апел винаги да бъдат най-подготвените, изпреварващо да се развиват. Ние сме част от ЕС и трябва да бъдем конкурентни на пазара на ЕС, каза Карадайъ.

Той заяви още, че за да се развиват районите, трябва да се използват местните ресурси ипотенциал и към тях да се прибавят знанията и хъса на младите хора, които ще работят за по-доброто им бъдеще като създават нови работни места.

Няма друга партия, в която приемствеността да е толкова важна. В ДПС политиката не се прави за младите хора, а се прави с младите хора, заяви Карадайъ.

За това е нормално най-младият депутат да е от ДПС и най-голям дял млади депутати да има от ДПС. Винаги е било така, за да има приемственост на поколенията, за да градим с отговорност собственото си бъдеще в Родината, добави лидерът на ДПС.  

Като казваме, че е време за ДПС, имаме предвид, че е време за разум, за отговорност, за диалог, за поставяне на дневния ред на хората като дневен ред на политиците, заяви по-късно Мустафа Карадайъ на предизборна среща със актива и симпатизанти на ДПС в Руен. В нея участваха водачът на Бургаската листа Севим Али, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, социалният експерт Хасан Адемов.

Времето е депесарско, а това означава да направим така, че да сме част от мнозинството, което ще излъчи ще излъчи следващия редовен кабинет и ще работи по дневния ред на хората, уточни лидерът на ДПС.

Навсякъде хората казват, че основният проблем е обедняване. И продължаваме прогресивно да обедняваме. Ние трябва да направим така, че да спрем това обедняване. И след това да си поставим за цел да достигнем средните европейски стандарти на живот, заяви още Карадайъ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай