Ива Митева видя ще има ли правителство в новия парламент

Не е необходимо да си политолог или социолог, за да видиш, казва Митева

Ива Митева видя ще има ли правителство в новия парламент | StandartNews.com

"Това, което се внушава е, че отново ще се ходи на избори. Това са 100 млн. лв. и повече за избори през няколко месеца", възмути се в интервю за БНТ Ива Митева от "Заедно".

Митева бе член на партията "Има такъв народ" и председател на 45-тото и 46-тото Народно събрание. Тя напусна партията на Слави Трифонов и заедно с Любомир Каримански, също бивш член на ИТН, обявиха нов политически проект "Заедно".

"Не е необходимо да си политолог или социолог, за да видиш, че при тази конфигурация, която се задава, няма как да има кабинет. Трябва да дойдат политици, които наистина мислят за България", каза още тя.

Според Митева партиите и партийните лидери са се провалили. "Имаме политици от 32 години в парламента и те сега ни убеждават, че са промяна. Всички партии на статуквото станаха партии на промяната. Хората се объркаха и не искат да гласуват", заяви бившата шефка на парламента.

"Има проблем в политическата система и той не е само в България. Демокрацията е синоним на хаос и спектакъл на турбуленция и раздор", смята Митева.

"Народните представители трябва да действат със своята съвест и да не позволяват да бъдат манипулирани с есемеси как да се гласува по дадени въпроси. Всеки в своята политическа партия знае как работят. Народните представители се използват като едни оператори на бутони", каза още тя.

"Ценностната ми система ще стои на първи план. На втори план ще бъдат идеите ми и това, което искам да постигна. Дори и една крачка напред да направя, това ще бъде успех", категорична бе тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай