Искра Михайлова от Възраждане каза какво ще спре енергийната криза

Решението е отваряне на нови атомни мощности и запазването на въглищните

Искра Михайлова от Възраждане каза какво ще спре енергийната криза | StandartNews.com

Отваряне на нови атомни мощности и запазване на пълния капацитет на  въглищните мощности, които имаме ще предотврати енергийната криза в страната ни.  Да, трябва да мислим и в посока ВЕИ, но  не може да поставим това като  приоритет. За да излезем от кризите, в които се намираме ни е нужна стабилност в производството на евтина електроенергия, а това се гарантира от АЕЦ и ТЕЦ .  Това заяви водачът на листата на „Възраждане“ в Стара Загора Искра Михайлова.

Тема на редица правителства е либерализирания пазар на електроенергия. В момента бизнесът купува ток по този начин – на свободния пазар. 47-то Народно събрание на практика премахна това, но за сметка на държавния финансов ресурс. В момента печалбите на държавните енергийни дружества са гарант и се ползват за компенсациите към бизнеса, каза още Михайлова.

Тя подчерта, че битовите потребители все още са на регулирания пазар, но в стратегиите на предходното правителство е заложено следващата година да минат на свободния пазар. Това ще повиши сметките на домакинствата за електроенергия в пъти. Ще се озоват в позицията на бизнеса да молят за държавна подкрепа. Преминаването на битовите потребители на свободния енергиен пазар беше прокламирано като нещо добро и от ГЕРБ, и от четворната коалиция, в чийто състав бяха и Продължаваме Промяната и БСП, подчерта Михайлова.

Ако днес битовите потребители бяха на свободния пазар една сметка за ток  щеше да бъде колкото или повече от една минимална работна заплата. Въпреки това редица партии и правителства продължават тази посока на ход. Правят го с ясното съзнание, че ощетяват българските граждани, но това са организации, които са на ръчно управление от чужди посолства, категорична бе Искра Михайлова.

Тя заяви още:

 „Възраждане“ е единствената независима политическа организация. Ние сме единствените, които можем да се справим с тази поредица от кризи, която се създаде  от българските правителства благодарение на защитаваните от тях чужди интереси, водещи до пагубни решения за нашия народ. Единственото, от което „Възраждане“ се интересува е българският национален интерес.

Трябва да се справим с кризите и тогава ясно ще видим реалната ситуация. Имаше решения, които можеха да бъдат взети, за да не стигаме до този хаос, в който е страната ни.  Много бързо трябва да бъдат предприети мерки за обезпечаване на бизнеса с това, което имаме като ресурс.  Кризи има и у нас, и по света,  и няма да се справим бързо с това – от една страна ситуацията представяна като  пандемия, международната обстановка, в която ние вместо да останем неутрални и да си спасим икономическите интереси, заемаме позиция в конфликт между два братски за нас народа.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай