ДПС разкри изборни измами с дървата за огрев. Решението

20 години редица политици използват проблема за дървата за огрев за политически цели

ДПС разкри изборни измами с дървата за огрев. Решението | StandartNews.com

Управляващите не успяха да се справят с проблема с дървата, а това се дължи на неправилни решения и назначаване на неподходящи хора на важни позиции. Констатацията направи социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов на предизборна среща в Айтос.

Според него от може би 20 години редица правителства, редица политици използват проблема за дървата за огрев за политически цели, за разчистване на политически сметки.

„Предизборно - ако гласуваш за нас, ще има дърва, ако не гласуваш за нас, няма да има дърва. В последния парламент един вицепремиер излезе на трибуната и каза: „Край с бизнеса на частните предприятия, които раздаваха дървата. Държавните лесничейства ще раздават дърва по 45 лева“, припомни Адемов.

Според него властта не се интересува от този проблем по редица причини. „Ако досега използваха дървата като политически инструментариум за влияние върху избирателя, сега то се случва от некадърност. Държавните лесничейства трябваше да свършат тази работа, но те нямат необходимия инструментариум, нямат даже собствени резачки, нямат камиони. Как може да делегираш права на дейност на структури, които не са подготвени за тази цел“, възмути се Хасан Адемов.

„Движението за права и свободи през годините e решавало този въпрос с различни инструменти. Ако ние сме в управлението никога няма да има проблем с дървата“, категоричен бе Адемов.

Позволихме си като общество 12 години да гледаме как се рушат държава, държавност и демокрация. Решихме, че демокрацията е даденост и няма нужда да се отстоява. Но след 2009 г. се оказа, че не е така, заяви на същата предизборна среща в Айтос председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

В основата на демокрацията стоят правата и свободите от една страна и правилата и законността от друга. Но за последните 12 години с омраза и реваншизъм се създаде средата да дойдат отнякъде едни случайни минувачи, хитреци, които с нарушение на Конституцията и законите се намърдаха във властта, припомни Карадайъ.

Резултатът днес какъв е? 12 години политическа криза, заяви председателят на ДПС.

Днес има каскада от кризи. Как ще ги преодолеем? С разделение, с омраза, с противопоставяне - не, няма да стане по този начин. С нарушаване на правилата, с нарушаване на законите - не. С потъпкването на правата и свободите - не. Ще стане по друг начин. Ще стане с ДПС. Ще стане с политиката на заедността, която е в основата на правенето на политика от Движението за права и свободи, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

За да преодолеем кризите, първо трябва да решим проблема с политическата криза. Затова казвам, че ключът е в ДПС. Само ДПС може да създаде онова поле на съгласие, което е необходимо, за да има диалог, обобщи Карадайъ.

Изборите приключват и в основата на съгласието ще бъде Движението за права и свободи, защото мощно ще гласуваме с номер 1, обобщи Мустафа Карадайъ.

Когато ДПС е във властта помага на всички български граждани, без да ги дели, подчерта и водачът на бургаската листа Севим Али.

Ние ви уверяваме, че както досега, ще работим неуморно, за да могат малките населени места да се развиват и младите хора да остават в тях, каза Али. Той припомни как председателят на ДПС поиска още преди 2 години с декларация в парламента съставянето на кабинет от експертите по оперативни програми, за да може България да се възползва от евросредствата в третия програмен период. Но това не се случи и днес програмите фатално закъсняват.

Ето затова България има нужда от ДПС - защото в предните два програмни периода именно експертите на ДПС подготвиха оперативните програми. България има нужда от единно, силно, сплотено ДПС. ДПС, което да изведе страната ни от всички кризи, категоричен бе Севим Али.

ДПС трябва да е в управлението на страната, за да приготви оперативните програми, да приложи мерки и да изведе България от кризата. След като ДПС може да задава посоката на Европа, значи може да развива и България. Аз вярвам, че ДПС ще получи силна подкрепа, за да имаме силна и стабилна България, заяви и евродепутатът от ДПС/”Обнови Европа” Атидже Вели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай