Събота,

ДБ искат оставка на енергийния министър. Говори Мартин Димитров

От: Иван Ангелов, кадър Нова ТВ, архив -
2047
ДБ искат оставка на енергийния министър. Говори Мартин Димитров
A
A
A

Демократична България (ДБ) иска оставката на служебния министър на енергетиката Росен Христов. Действията му за решаване на газовата криза са „пълен провал”, заяви пред НоваНюз кандидатът за депутат от ДБ Мартин Димитров.

„Демократична България" беше единствената коалиция, която каза, че разговори с „Газпром” въобще не трябва да има. ГЕРБ казаха, че трябва да има разговори с „Газпром” и трябва да се използва договорът до края на годината. „Възраждане” казаха същото. БСП казаха същото. И какъв е резултатът? Нищо не се случи. Отказаха им срещи и ги унизиха. Това сега ни дава повод да поискаме оставката на служебния министър на енергетиката”, подчерта той  в отговор на въпроса как може да се реши проблема с газовите доставки и трябва ли да се върнем на масата на преговорите с „Газпром”.

По думите на Димитров действията на енергийния министър Росен Христов са „пълен провал”.

„Да върнеш седемте танкера, които са алтернатива, които Европейската комисия ти е договорила. Защото това не стана ясно в България, защото ЕК е предложила тези танкери. А вместо това да кажеш „Неизбежно ми е да говоря с Москва”, да отидеш там и да ти откажат разговори – това означава, че твоята стратегия се е провалила и трябва да си тръгнеш”, категоричен е той.

”Този човек е спешно за смяна. Не трябваше да има разговори с Москва, трябваше като цяла Европа да се работи по алтернативи”, каза Мартин Димитров.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com