Борисов схруска Кирил и Асен за начало на кампанията

Няма сфера, в която нещо да се е подобрило – всичко се е строшило

Борисов схруска Кирил и Асен за начало на кампанията | StandartNews.com

Коалицията ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания със събитие в Плевен. Пред симпатизанти на партията и репортери там говори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той подчерта, че инфлацията у нас към момента е „чудовищна” и запита: „При това положение за какво вдигане на пенсии и заплати говорят?”

„Няма сфера, в която нещо да се е подобрило – всичко се е строшило. Промяната унищожиха всичко направено”, коментира още Борисов. И нарече формацията на Кирил Петков и Асен Василев „бели якички” и „партия на посредниците, която трябва всячески да бъде побеждавана”.

„Не е важно кой вдига пенсиите, а кой ги плаща. Ние ще ги удвоим, но да дойде някой трети, който да ги плати”. Така коментира увеличението на парите за пенсионерите лидерът на ГЕРБ. Той подчерта, че трудно се работи и трудно се изкарват пари, за да се вдигат плащанията.

"Ние имахме най-доброто председателство в ЕС. Издействахме си влизането в чакалнята на еврозоната и приемането ни в Европейския банков съюз", каза още Бойко Борисов.

"При Бойко нафтата беше 2 лв., бензинът беше 2,20 лв. - при вас е 3,70 лв. Ето ви 12-те години, за които говорят пиарите им. Няма сфера, където нещо да се е подобрило, всичко е разрушено", добави той.

"Лозунгът, когато бях кандидат за кмет на София беше "Генерална промяна". Те и това изкопираха, не можаха нищо да измислят. Вместо да надградят промяната, те унищожиха всичко направено. Една къщичка за птички не направиха, една велоалея, нищо не направиха", заяви лидерът на ГЕРБ.

Eдин лев на литър компенсация за горивата предложи Борисов. "Виждате, откакто Киро и Асен ги няма, горивата започнаха да падат надолу. Те ви обираха", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай