Четвъртък,

Борисов громи Промяната, яко насоли Василев за дълговете

От: Иван Ангелов, кадър Фейсбук -
5450
Борисов громи Промяната, яко насоли Василев за дълговете
A
A
A

Народът трябва да бъде единен и всеки политик, който си позволи да го разединява, трябва да получи шамар от самия народ. Той ще го получи на изборите, защото „глас народен, глас Божи“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборна среща със симпатизанти в Ловеч.

„Както ни наредите, след това така ще се управлява. Ние сме отговорни хора и търсим път за единението на нацията, за съединението на силата да излезем от кризата. Какво ще постигнем с тази омраза“, добави Борисов.

„Днес тук щяхме да дойдем по магистрала „Хемус“. Тя щеше да е готова“, обърна се лидерът на ГЕРБ към партийния актив в Ловеч и събралите се симпатизанти.

„Днес служебният министър Шишков, който не ми любимец, казал, че спирането на „Хемус“ е идиотия. Идиотия може да се извърши от идиоти. Това е идиотия – да не направиш „Хемус“, да не направиш пътя Търново-Русе, тунела под Шипка и тогава чак магистрала „Черно море“. Тя трябва да е последна, за да може да развием още пристанищата“, разясни той инфраструктурната стратегия на страната.

„Година-две се наслушахме на лъжи, а „Хемус“ я няма. По трасето виждате мостовете, огромен труд, 2 години в този хаос всичко е в застой. От Белокопитово-Търговище е готова, не я пускат, защото трябва и нас да ни поканят. Държат готови неща да не ги пуснат, да не кажат, че ние сме ги направили“, каза бившият премиер.

"Никоя друга партия не е била толкова близко до нас през годините, колкото ПП. Това е парадокс. Те бяха на моя етаж - съветници, пътуваха по чужбина с нас. И сега твърдят, че сме си били близки с "Възраждане", със Стефан Янев, едва ли не с президента Радев работим заедно. Нищо не се е променило, но търсим път за единение на нацията и излизане от кризата. Сърбия и Косово непрестанно са в конфликт, в Украйна военни действия с пълна сила и ние сме в средата. Народът трябва да е единен. И всеки, който си позволи да разединява, трябва да получи шамар от народа. И той ще го получи на изборите. Както ни наредите, така ще се управлява", заяви лидерът на ГЕРБ.

А по адрес на атаките от вече бившите управляващи каза: "Те много обичат да заплашват. Българският народ има много поговорки - който нож вади, от нож умира, който гроб копае другиму сам пада в него... Мога още 10 да изкарам".           

Борисов отново показа графики за цените на горивата по време на неговото управление и след това. "Виждате ли промяната къде ви заведе - във висините. И сега, като се махнаха, пак започна да падат цените", посочи лидерът на ГЕРБ. И поръча на своите да направят схема и на растежа на дълга.

Той посочи и, че едновременно страдат и обедняват както симпатизантите на ГЕРБ, така и тези на ПП. "И в техните зали стоят хора, и те страдат. Ние показваме схеми - какво е било преди, какво е сега. Любимата партия на ПП е БСП, а основният финансист там е Румен Гечев - световен шампион по фалиране на банки. 25-26 банки е фалирал. Той им прави финансите, до къде да ни доведе?", посочи експремиерът.

Според него имаме дългова спирала, чадър над нелегалната миграция от министър Рашков, няма дърва, има височки цени на тока и газа. "Асен Василев, понеже е цар на схемите, не може да му отрече - щом се е оправи с Лукойл и Газпром, с посредниците, значи е много добър", добави още Борисов.

Според него допреди Василев България винаги е имала разумни финансови министри, не само тези на ГЕРБ, но и Орешарски, и Милен Велчев. "Все хора, които са се съобразявали и с международните партньори, и с фискалния резерв. Последният бастион и там падна", смята Борисов.

Според него всеки разумен министър е щял да изтегли заем, защото е видно, че нищо, освен военната индустрия, не ни работи, а разходите растат. "Щеше да го изтегли и лихвите щяха да са 1,5. Аз предупреждавах, че Асен Василев ще постави капан на служебното правителство", коментира той забавения според него нов държавен дълг.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com