Кирил Петков звъни на Мика Зайкова. Какво ще й каже?

Прави среща с Мая Манолова и Христо Иванов

Кирил Петков звъни на Мика Зайкова. Какво ще й каже? | StandartNews.com

Среща на партиите, които са склонни да подкрепят проекта „Продължаваме промяната”, прави следващата седмица лидерът на новата партия Кирил Петков. Пред Нова тв той съобщи, че целта му е 121 души парламентарно мнозинство и затова ще разговаря и с Мая Манолова, и с Христо Иванов. Искам да седнем предварително на масата, каза Петков в интервю за Нова тв.

Попитан, склонен ли е да  се обади и на Слави Трифонов, Петков каза, че като министър е работел много добре с Мика Зайкова по социалните въпроси във ВМЗ „Сопот”.  „Има такъв народ” трябва да преглътнат егото си, сами не става, заяви Петков. И добави: „Бих се обадил на Мика Зайкова, бих й казал правим това и това, ако мислите, че имате воля и ентусиазъм заповядайте на разговори.".

9% за мен е огромен процент, защото още когато нямате партия, листи, е голям този процент. Много благодаря на всички, които са ме подкрепили само на базата на нашите две имена. Този процент ако се направи хубава кампания и привлечем всички хора, които успеем аз знам, че това ще е по три. Спокойно може да се стигне до 27-30%, ако всичко, което сме обещали, го изпълним, заяви още Кирил Петков.

Той отново припомни, че целта им е да има 121 почтени депутати в парламента след изборите.

На въпрос какви са му отношенията с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа той отговори: "Познавам я, срещали сме се няколко пъти. Не съм говорил с нея, откакто обявихме проекта си. Всички наши партньори на Запад биха се радвали България да не е корумпирана страна. На никого не му трябват задкулисните и корупционни сделки".

"Декларирах всичките си средства, когато станах министър. Над един милион лева са ми спестяванията. Всеки лев, който съм спестил, е на базата на моите успехи в бизнеса. Два пъти инвестирах в компании. Горд съм с тяхното съществуване. Зад всичко, което притежавам, стои честен бизнес, труд и успехи. Живея в малък апартамент в центъра. Обичам да ходя пеша, без да шофирам, ако може. Платил съм си данъците. Не завися от поръчки и държавни договори, така че съм абсолютно спокоен", заяви той на въпрос с какви средства разполага.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай