АЛДЕ разтревожени от репресиите у нас. Пращат наблюдатели на вота

Темата за нарушаването на гражданските и малцинствени права да бъде поставена на предстоящата среща на министрите на правосъдието на ЕС

АЛДЕ разтревожени от репресиите у нас. Пращат наблюдатели на вота | StandartNews.com
  • Темата за нарушаването на гражданските и малцинствени права да бъде поставена на предстоящата среща на министрите на правосъдието на ЕС

 „Делегация на АЛДЕ ще извършва наблюдение на предсрочните избори в България през ноември.“ Това съобщи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг пред журналисти в Брюксел, където беше на тридневно посещение.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ в Брюксел. Делегация на АЛДЕ следи вота на 14 ноември

Предложението бе направено от Адриан Васкез Лазара, евродепутат (Ciudadanos), председател на Комисията по правни въпроси по време на срещата си с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и евродепутатите от ДПС/Обнови Европа.

ВИЖ ОЩЕ: Мустафа Карадайъ със знакови срещи в Хага и в Брюксел

Адриан Лазара изрази сериозно притеснение, във връзка със случващото се в България и репресиите върху свободната воля на българските граждани.

В хода на дискусията участниците в срещата решиха темата за нарушаването на гражданските и малцинствени права да бъде поставена на предстоящата среща на министрите на правосъдието на ЕС.

В рамките на своето посещение председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с евродепутатите от ДПС – Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели се срещнаха с евродепутати, комисари и български граждани, живеещи в Брюксел.

Част от срещите бяха с комисаря по управление при кризи в комисията „фон дер Лайен“ Янез Ленарчич, Хилде Ваутманс, председател на Европейския либерален форум, Ги Верхофщадт, съпредседател на Изпълнителния съвет на Конференцията,  председателя на "Обнови Европа" Дачиан Чолош, Ханс Фийлбриеф, държавен секретар по финансите на Кралство Нидерландия, Малик Азмани, ръководител на делегацията на VVD в ЕП и Ленарт Салеминк, международен секретар на VVD.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpresscenterdps%2Fposts%2F4373328109418197&show_text=true&width=500" width="500" height="507" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай