Понеделник,

Спокойно върви предаването на протоколите от вота

От: Редактори -
Спокойно върви предаването на протоколите от вота
A
A
A

Без затруднения и напрежение Районните избирателни комисии в столицата приемат протоколите от изборните секции. Данните от първите СИК пристигнаха в Арена "Армеец" още към 21:30 ч. снощи, съобщава БНТ.

Първите секционни комисии пристигнали в "Арена Армеец" бяха най-доволни и си тръгнаха минути след 22 часа.

„Отчитането протече изключително бързо, понеже ние бяхме едни от първите приключили. Протоколите бяха лесни за попълване. Аз бях секретар, за първи път гласувам и беше изключително лесно за мен“, похвали се един от преминалите през залата.

До полунощ близо половината от Секционните избирателни комисии в два от столичните избирателни райони вече бяха пристигнали и голямата част от тях обработени и приети.

„В момента чисто географски се събраха доста райони, тъй като са тръгнали по едно време. Работи се на пълна пара, всичко е натоварено - и машините и членовете на РИК, така че се стареем максимално бързо да обработваме протоколите и СИК-овете, които идват при нас“, каза Виолета Темелкова, председател на 24 РИК - София-град.

Според Районните избирателни комисии грешките в протоколите от секциите са малко и са чисто технически. „Започнаха да се появяват при прехвърлянето грешки, които са незначителни, по-скоро в имена, часове и т.н. Отнема им време да си оформят тези подробности“, обясни Темелкова.

Представители на някои секционни комисии коментираха, че единственото затруднение идва от формални изисквания за попълването на протоколите.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички