Спокойно върви предаването на протоколите от вота

Първите секционни комисии пристигнали в "Арена Армеец" бяха най-доволни и си тръгнаха минути след 22 часа снощи

Спокойно върви предаването на протоколите от вота | StandartNews.com

Без затруднения и напрежение Районните избирателни комисии в столицата приемат протоколите от изборните секции. Данните от първите СИК пристигнаха в Арена "Армеец" още към 21:30 ч. снощи, съобщава БНТ.

Първите секционни комисии пристигнали в "Арена Армеец" бяха най-доволни и си тръгнаха минути след 22 часа.

„Отчитането протече изключително бързо, понеже ние бяхме едни от първите приключили. Протоколите бяха лесни за попълване. Аз бях секретар, за първи път гласувам и беше изключително лесно за мен“, похвали се един от преминалите през залата.

До полунощ близо половината от Секционните избирателни комисии в два от столичните избирателни райони вече бяха пристигнали и голямата част от тях обработени и приети.

„В момента чисто географски се събраха доста райони, тъй като са тръгнали по едно време. Работи се на пълна пара, всичко е натоварено - и машините и членовете на РИК, така че се стареем максимално бързо да обработваме протоколите и СИК-овете, които идват при нас“, каза Виолета Темелкова, председател на 24 РИК - София-град.

Според Районните избирателни комисии грешките в протоколите от секциите са малко и са чисто технически. „Започнаха да се появяват при прехвърлянето грешки, които са незначителни, по-скоро в имена, часове и т.н. Отнема им време да си оформят тези подробности“, обясни Темелкова.

Представители на някои секционни комисии коментираха, че единственото затруднение идва от формални изисквания за попълването на протоколите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай