Нинова: Борисов да излезе срещу Радев на избори

Огромна крачка е осъзнаването на премиера Борисов, че има корупция, каза Корнелия Нинова

Нинова: Борисов да излезе срещу Радев на избори | StandartNews.com

Нека на следващите избори Борисов да се кандидатира срещу президента Радев за президент и ако го бие, тогава да каже „Аз победих Румен Радев“. Призивът отправи в ефира на БНТ лидерът в оставка на БСП Корнелия Нинова.

„На следващите избори Борисов да се кандидатира срещу Румен Радев за президент и ако го бие, тогава да произнесе това изречение. Аз победих Румен Радев. Сега просто може да каже, че е победил БСП“, добави тя. „За да кажеш, че си победил Румен Радев, трябва да се явиш срещу него на избори и да го победиш. Всичко друго е Пунта-мара, както се изразява г-н Борисов“, добави тя.

Попитана къде е Елена Йончева и защо не е дала изявление след изборите, тя каза: „Тук е. Формално изчакахме заявленията в петък. Най-вероятно сега ще я чуете“.

Огромна крачка е осъзнаването на премиера Борисов, че има корупция, каза още Корнелия Нинова. „Имаме шанс политиката изцяло да се промени в резултат на този избор. Ако ние сега внесем отново промените в ДДС, те имат шанс да минат. Това е голяма промяна в посока данъчна политика и социална, за които се борим от три години и не минават“, посочи тя.

„Има промени в ГЕРБ. Осъзнаването при премиера, че има проблем корупция е огромна крачка. Ние три години тръбим, че има корупция, даваме примери, този проблем се отричаше. Те наричаха нашето поведение омраза и жлъч. Сега са узрели за факта, че има корупция и трябва да се решава“, добави тя.

„Ние, промените, които правим вече трета година, виждам, че започват да дават лека-полека резултат. В БСП има две мнения, едното е това, което застъпваме аз и ръководството. Другото е на тези колеги, които оспорват политиката. Лидерството е функция. Кого ще си избере партията е най-лесният въпрос. Дали БСП трябва да сменя курса си на политика - това за мен е същественото“, допълни Нинова. Тя изтъкна, че в БСП се карат за пътя на левицата и за политиките.

По думите ѝ по време на пленума срещу нея е имало обвинения защо подкрепя кандидатурата на Лаура Кьовеши за европейски прокурор, както искане да не настоява за промяна на фискалната политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай