Добрев: От изборите спечели само Сергей Станишев

Не дадохме възможност на хората да ни подкрепят, отбеляза активистът на БСП

Добрев: От изборите спечели само Сергей Станишев | StandartNews.com

На много места сгрешихме – в старта на кампанията, с безкрайните скандали, в които участвахме – вътрешнопартийни и външни, призна Кирил Добрев от БСП в интервю за бТВ, коментирайки изхода от провелите се миналата неделя избори за Европарламент. Според него в БСП единствено Станишев е спечелил от вота.

Да изпуснеш за пореден път победата много боли, каза Кирил Добрев и допълни, че по-голям враг от ГЕРБ на евроизборите е била ниската избирателна активност. Не дадохме възможност на хората да ни подкрепят, отбеляза той.

Моментът с редено на листата е много спорен за БСП. С името на Станишев вървят поне 10 загуби и срещу ГЕРБ дори, коментира още Добрев. От цялата работа спечели само Сергей Станишев, коментира Добрев.

"Всички скандали подействаха като пожарникарско одеяло. Не дадохме шанс на хората да ни подкрепят", коментира социалистът и каза следното по казуса „Станишев“: „От една страна е председател на ПЕС, но от друга страна имаме много различия. Сергей намери своето място в избираемата зона. Никой не ходи на гости на хора, на които се кара. Ще им ходите ли на гости? При него това се получи. Благодарение на цялата кампания срещу него, той изкара преференции и извади вътрешнопартийния вот", обясни Кирил Добрев.

За оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова, той посочи, че след всички загуби на БСП назад във времето няма нито една оставка, а сега тя  внася нов стил в политиката. „Нинова е част от Националния съвет и е нормално като загубиш изборите, да подаде оставка. След всички загуби, нямаме нито една подадена оставка. Тя въвежда нов стил в политиката. Аз също нося отговорност. Декларирах и подадох своята оставка, но ръководството на партията прецени, че единствената оставка, която трябва да се даде е тази на Корнелия Нинова като лидер", разкри той.

„Цветанов ще ми липсва. Политическият сезон на обстрелване на трофеи е открит. Той е ясно опровержение на това, че "целта оправдава средствата". Цветанов е много лоялен и на Борисов ще му бъде тежко", каза още Добрев.

По думите му ако изборите бяха местни, БСП щеше да има балотаж в 200 общини. „Ако резултатът ни беше лош, Бойко Борисов нямаше да прави чистка в ГЕРБ”, посочи още Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай