„Тракия Агрикола“: Kaufland е коректен партньор

Българската семейна фирма вече 10 години си партнира с компанията, благодарение на която успешно реализира продукцията си

„Тракия Агрикола“: Kaufland е коректен партньор | StandartNews.com

През 2020 година Kaufland България е продала 48 милиона килограма плодове и зеленчуци от родни производители благодарение на дългите години партньорство между търговската верига и българското производство. За да предлага на клиентите си пресни и качествени плодове и зеленчуци, Kaufland си партнира с производители от над 12 региона в страната.

Един от партньорите, с които веригата работи от над 10 години, е „Тракия Агрикола“  – българската семейна фирма, която се занимава с производството на листни зеленчуци и зелени подправки. Нейният собственик и земеделски производител Ивайло Малджански основава своето стопанство през 2004 година в землището на с. Златитрап , област Пловдив.

Ивайло открива земеделието и по-конкретно производството на зеленчуци като свое призвание по време на  бригада в Германия през 2001 г., когато е студент в Аграрния университет в гр. Пловдив. „Винаги съм имал топло отношение към земята, която ни храни, но по време на престоя си там бях силно впечатлен от механизацията при отглеждането на зеленчуци. Две години по-късно вече обработвах първите си декари земя в землището на село Златитрап, област Пловдив.“, спомня си той.

Зеленчуковите градини на Ивайло обхващат 1200 декара земя, като освен основната култура, с която създава фермата си - спанака, се отглеждат зелени салати, броколи, карфиол, магданоз, копър и други. Водеща задача на Ивайло и целият му екип при производството и пакетажа на зеленчуци е предлагането на безопасни и качествени продукти. Именно в подкрепа на тази цел са и всички сертификации по Global G.A.P, добри производствени практики и HACCP система, които „Агрикола“ успешно придобива.

„Най-голямо предизвикателство за мен са грижата и надграждането - грижата да превърнеш семената в качествен и безопасен продукт, а надграждането - да успееш да постигнеш ефективност при отглеждането му. Имаме воля, готовност и желание  да развиваме и разширяваме производствения си капацитет. Благодарение на коректни партньори, какъвто вече 10 години имаме в лицето на Kaufland, успяваме да реализираме произведеното“, споделя удовлетворението си Ивайло. 

Първите доставки на “Тракия Агрикола“ за Kaufland започват още през 2008 година. Принципите на съвместната им работа са сътрудничество, коректност и ангажираност. Първият продукт, който фирмата представя в Kaufland България, е пакетиран спанак. С времето успяват да го наложат на пазара, като с всяка година наблюдават ръст в неговото потребление. Ивайло разказва, че в годините на съвместна работа асортиментът им се разширява, увеличават се и площите на отглежданите зеленчуци, което му позволява да инвестира в закупуването на техника за механизация на операциите по отглеждането на зеленчуци, както и да създаде ново производствено предприятие за пакетаж и логистичен център в с. Калековец.

Въпреки, че стопанството се разраства бързо през годините, семейното участие в него се запазва. Съпругата на Ивайло също е агроном и има пряко отношение към провеждането на всички мероприятията по растителна защита. Брат му също е част от екипа, включвайки се във всички етапи по отглеждането и пакетажа на произвежданите зеленчуци. „От старта на начинанието ми до днес, получавам безрезервна помощ и подкрепа от семейството си, за което им благодаря.“, допълва Ивайло.

Българският асортимент винаги е бил приоритет за Kaufland България. Компанията се стреми всяка година да надгражда предлагането на български плодове и зеленчуци, като по този начин успява да отговори на все по-голямото търсене на родна продукция. Като успоредно с това отговаря и на изискванията на клиентите за качество, прилагайки  контрол по цялата верига на производство на плодовете и зеленчуците - от избора и засаждането на най-добрите сортове семена съвместно с производителите, до отглеждането и съхранението на продукцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай