Неделя,

Лидл сваля цените на над 20 продукта

От: Иван Ватахов -
378
Лидл сваля цените на над 20 продукта
A
A
A
  • Веригата въвежда и иновация в опаковките на прясното месо, с която намалява използваната пластмаса с до 16% на опаковка

Лидл България сваля цените на над 20 продукта от своя асортимент. Разнообразие от прясно месо и риба ще радва клиентите с нови, по-ниски цени до края на октомври и както досега ще се предлагат с двойна гаранция за качество от Lidl и SGS. Прясното месо от собствените марки на Lidl „Порция свежест“ или „Грил Майстор“, както и селекцията от пресни риби, са единствените в България, отличаващи се с гаранция за качество от института SGS. За получаването на тази висока оценка, продуктите преминават множество лабораторни тестове, които гарантират, че отговарят на широк диапазон от показатели и притежават съответната допълнителна експертна гаранция.

Прясно пилешко филе, свински врат без кост, кайма от младо телешко и филе от сьомгова пъстърва са само част от намалените продукти, които ще могат да бъдат намерени в магазините на веригата в цялата страна през октомври. Всяка седмица до края на месеца компанията ще предлага разнообразни артикули, разпределени в 3 групи от по 7 продукта.

В рамките на тази акция за пръв път ще бъдат представени и нови тарелки на прясното месо, които запазват същата свежест и дълготрайност на продуктите, но са още по-щадящи за околната среда. Новите опаковки на продуктите от собствените марки „Порция свежест“ и „Грил майстор“ от български доставчици имат високо съдържание на рециклиран материал – например опаковката на кайма смес от марката „Порция свежест“ съдържа над 90% рециклирана пластмаса. Както и досега, продуктите ще са със защитна опаковка, която запазва месото максимално свежо и не допуска замърсявания. Промяната ще бъде направена за над 50 продукта от постоянния асортимент, както и частично за артикули от акционен и сезонен асортимент. Всички артикули в променена опаковка са маркирани с логото „Опаковано с грижа за природата - опаковано отговорно“.

Чрез новите рециклируеми и щадящи околната среда опаковки на прясно месо, Лидл България спестява до 16% пластмаса на опаковка при продуктите от български производители с марка „Порция свежест“ (в сравнение със съответната опаковка през 2017 г.) и за пореден път затвърждава своята позиция на компания, отговорна както към обществото, така и към околната среда. Това е поредната стъпка на веригата в изпълнение на цялостната стратегия за пластмасата REset Plastic, която обхваща пет сфери на дейност - намаляване употребата на пластмаса, редизайн, рециклиране, премахване на пластмасов отпадък от околната среда и проучвания за иновативни решения. Като част от тази стратегия компанията си постави две амбициозни цели: да намали съдържанието на пластмаса в опаковките на продуктите от собствените си марки с 20% до 2025 г., както и да направи 100% от тях максимално рециклируеми. С въвеждането на новите тарелки за прясно месо от български доставчици веригата полага поредните стъпки за постигане на поставените цели.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията