Звезди пяха в подкрепа на ин витро

Звезди пяха в подкрепа на ин витро | StandartNews.com

Малки и големи артисти забавляваха публиката в пловдивската зала "България"

"Пловдивските момчета", дамски хор "Тримонциум" и мъжки хор "Стефка Благоева" бяха само част от изпълнителите, които пяха на благотворителния концерт в подкрепа на бездетни двойки от града под тепетата. За събирането на нужните средства, които ще помогнат да се родят още бебоци, танцуваха малките и големи звезди от фолклорния ансамбъл "Иглика" и клуба за спортни танци "Сияна данс" към Общински детски комплекс. В продължение на час и половина талантливите артисти забавляваха публиката, която препълни зала "България", най-голямата в Конгресния център на Международен панаир Пловдив.

С парите от продажбата на кувертите за концерта ще бъдат подпомогнати за ин витро седем двойки от Пловдив и региона. Инициативата е на читалище "Д-р Христо Аджаров", което и преди е организирало благотворителни акции. През 2012-а читалището заедно с вестниците "Стандарт" и "Марица" направи концерт в полза на децата от кръжока за царевични кукли в село Куртово Конаре. Те спечелиха първо място в кампанията на вестник "Стандарт" "Чудесата на България".

"Догодина ще подготвим друга благотворителна акция", споделиха от пловдивското читалище, което редовно дава рамо на поне една добродетелна инициатива. С двойките работи фондация "Искам бебе". Преди концерта със специална грамота за съпричастност и помощ към каузата "Да се раждат повече деца - чудесата на България" фондацията отличи главния редактор на вестник "Стандарт" Славка Бозукова.

Събрани са и допълнителни пари, дарени от бизнесмени и организации, развързали кесиите си в навечерието на Коледа. Точната сума ще бъде оповестена следващата седмица, но според инициаторите тя ще стигне за цялостно заплащане, а не само за частично подпомагане на скъпите интервенции и за седемте семейства. Една част от тях са изчерпали възможностите си за държавно финансиране, а другите са навършили 43 години и нямат право да ползват средства от фонда за асистирана репродукция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай