Петък,

Звезди пяха в подкрепа на ин витро

От: Failed to load user -
2282
Звезди пяха в подкрепа на ин витро
A
A
A

Малки и големи артисти забавляваха публиката в пловдивската зала "България"

"Пловдивските момчета", дамски хор "Тримонциум" и мъжки хор "Стефка Благоева" бяха само част от изпълнителите, които пяха на благотворителния концерт в подкрепа на бездетни двойки от града под тепетата. За събирането на нужните средства, които ще помогнат да се родят още бебоци, танцуваха малките и големи звезди от фолклорния ансамбъл "Иглика" и клуба за спортни танци "Сияна данс" към Общински детски комплекс. В продължение на час и половина талантливите артисти забавляваха публиката, която препълни зала "България", най-голямата в Конгресния център на Международен панаир Пловдив.

С парите от продажбата на кувертите за концерта ще бъдат подпомогнати за ин витро седем двойки от Пловдив и региона. Инициативата е на читалище "Д-р Христо Аджаров", което и преди е организирало благотворителни акции. През 2012-а читалището заедно с вестниците "Стандарт" и "Марица" направи концерт в полза на децата от кръжока за царевични кукли в село Куртово Конаре. Те спечелиха първо място в кампанията на вестник "Стандарт" "Чудесата на България".

"Догодина ще подготвим друга благотворителна акция", споделиха от пловдивското читалище, което редовно дава рамо на поне една добродетелна инициатива. С двойките работи фондация "Искам бебе". Преди концерта със специална грамота за съпричастност и помощ към каузата "Да се раждат повече деца - чудесата на България" фондацията отличи главния редактор на вестник "Стандарт" Славка Бозукова.

Събрани са и допълнителни пари, дарени от бизнесмени и организации, развързали кесиите си в навечерието на Коледа. Точната сума ще бъде оповестена следващата седмица, но според инициаторите тя ще стигне за цялостно заплащане, а не само за частично подпомагане на скъпите интервенции и за седемте семейства. Една част от тях са изчерпали възможностите си за държавно финансиране, а другите са навършили 43 години и нямат право да ползват средства от фонда за асистирана репродукция.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички