Събота,

Заради "Свидетели на Йехова" ли почина Принс?

От: Failed to load user -
329
Заради "Свидетели на Йехова" ли почина Принс?
A
A
A

Нова версия

Отказал да взема лекарствата си срещу СПИН и се предал в ръцете на Бог, пишат зад океана

Нова версия предположи радикален вариант за смъртта на 57-годишния Принс. Според нея той от години бил отдаден на "Свидетели на Йехова", но в последно време фанатизмът му ставал все по-догматичен. До степен, в която музикалният ас отказал да взема лекарствата, които да забавят и по възможност предотвратят разрушителното действие на вируса на СПИН. Принс се предал в ръцете на Бога и се надявал да се излекува с вяра. Именно заради това го повалил и принципно безобиден грип, понеже след спирането на лекарствата бързо рухнала и имунната му система. Музикантът не можеше да се справи седмици наред със заболяването.

Принс потърсил помощта на сектата в края на 90-те. Тогава е най-болезненият период за изпълнителя на "Purple Rain". През 1996-а той е тъкмо щастливо женен за 22-годишната танцьорка Майте Гарсия, която ражда сина му Бой Грегъри. Момчето обаче е носител на рядко срещана и вродена болест - синдром на Пфайпфър, характерна с преждевременно сливане на черепните кости, плитки очни орбити, силно увиснали клепачи, ниско поставени уши... Тези аномалии водят до ранната смърт на Бой Грегъри още в кърмаческа възраст. Трагедията съсипва Принс и той се обръща в търсене на помощ към "Свидетели на Йехова". Религиозните гурута му помогнали много да излезе от депресията и отново да намери смисъл в живота си, но с течение на времето Принс ставал все по-недоверчив към медицината, както го наставлявали от сектата.
Покрай членството си

той дори отказва операция на бедрото през 2005-а

тъй като в "Свидетелите на Йехова" е забранено преливането на кръв. А прекалената му отдаденост към тях се сочи и като основна причина за раздялата с втората му съпруга - красавицата Мануела Тестолини. Двамата бяха заедно в продължение на пет години - от 2001-а до 2006-а.

Зад океана пишат още, че е много възможно сектата да наследи богатството му - 300 милиона долара. Принс няма нито жена, нито деца и не е ясно как ще се разпредели имуществото му, а според слуховете приживе самият певец твърдял, че ще завещае всичко на "свидетелите".

Не много известен факт е, че фамозният музикант е имал и сериозни проблеми с тазовите кости, както и епилепсия в детството.

Бившият му перкусионист гостува в сутрешното шоу на "ABC "Добро утро, Америка" и там разказа, че певецът е направил сериозна травма в бедрените си кости по време на изпълнение. Тогава той скочил от високо, докато е бил на високи токчета, което му докарало доживотни проблеми. Да ходи на високи обувки беше нещо обичайно за музиканта от годините около издаването на "Purple Rain" - с неговата мощно културно влияние дойде и модата на андрогините във фешън индустрията. В последно време обаче той често ползваше бастун, за да си помага в придвижването. Според тази версия смъртта на Принс е настъпила не от свръхдоза наркотици, както гласи едно от основните предположения, а заради злоупотреба с болкоуспокояващи.

В петък вечерта бе направена аутопсия на тялото на звездата. Лекарите съобщиха, че ще трябва няколко дни, за да станат ясни резултатите. Знае се със сигурност само, че причината за смъртта на музиканта не е самоубийство, заявиха специалистите.

Обожаван от милиони, той беше абсолютно сам, когато си отиде

В последните месеци се беше изолирал от всички и всичко. Нямаше близки приятели и не се виждаше с никого, пишат от startribune. Принс приел и много тежко смъртта на Дейвид Бауи през януари, който беше един от неговите кумири и учители.
Възможно е и самият изпълнител да е очаквал смъртта си, понеже започнал да пише мемоарите си само преди месец, пишат още зад океана. Близки до него разкриват, че били изненадани, когато разбрали, че той е започнал проекта. Това е нещо, което е обмислял от години, но никога не е захващал. Принс дори успял да завърши около 50 страници от мемоарите си, преди да почине.

Музикантът, за който стана ясно и че е оставил наследство от цели 2000 неиздавани парчета, е автор на много известни песни, писани за други изпълнители. Като например хита, който направи Шиниъд О'Конър суперзвезда - "Nothing Compares 2 U". Принс я написва още през 1985 г., първоначално записана от фънк бандата "Фемили", но после музикантът я дава на младата тогава О'Конър.

Композиторът създава и хита "I Feel For You", която носи известност на Чака Кан. Той е автор и на "With This Tear", изпълнявана от Селин Дион. Песента е подарък за певицата от Принс, който я пише специално за нея през 1992 г. Музикантът композира още "Love Song", един от големите хитове в инвентара на Мадона, попаднал в албума й Like a Prayer. Той записва китарите към изпълнението. Принс е автор и на баладата "How Come You Don't Call Me", която стана по-известна след кавъра на Алиша Кийс.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com