Четвъртък,

Вълшебен Концерт на възглавници

От: Failed to load user -
1205
Вълшебен Концерт на възглавници
A
A
A

София. Вълшебствата в музиката се неизброими, защото красотата на това изкуство омагьосва малки и големи из целия свят. Композиторите обичат да вплитат магичното в творбите си и особено успешно пресъздават необикновените истории чрез звуци. Вълшебен Концерт на възглавници за малки и големи ще се състои на 23 март, от 11:00 и от 17:00 часа в Съюза на архитектите на ул. Кракра №11 в гр. София.

Освен магьосник и зла кралица, Моцарт включва вълшебни камбанки и вълшебна флейта в известната си опера за любовта между Тамино и Памина. Вълшебната флейта на Тамино му помага да премине през трудни изпитания като музиката й превръща тъгата в радост.
 Анатолий Лядов обрисува страховитата баба Яга в една музикална картина, а големият руски композитор Пьотр Илич Чайковски претворява множество вълшебни моменти във впечатляващите си балети. "Лебедово езеро" разказва за ято лебеди, които се оказват омагьосана принцеса и нейните придворни, но придобиват човешки вид само през нощта. Разбира се, любовта може да спаси красивата принцеса Одета и нейния възлюбен, принц Зигфрид.


Друг шедьовър на Чайковски е балетът "Лешникотрошачката". В Коледната нощ, играчките оживяват и водят ожесточена битка с мишките. Клара помага на принцът-лешникотрошачка да победи и двамата се отправят към земята на сладкишите. Там ги очакват вълшебни празненства с лакомства от целия свят. Уви, Клара се събужда с лешникотрошачката в ръце и разбира, че всичко е било сън...
Музикалната магия ще бъде пресъздадена от четирите ръце на талантливите пианистки Лили Богданова и Инес Симеонова. Симона Ковачева, в ролята на музата Зузи, ще спомогне за пренасянето ни в този вълшебен свят.


Както обикновено, един час преди всеки концерт гостите ще могат да изработят предмети от естествени материали, заедно с творчески екип "Онче Бонче" в безплатната Работилница на възглавници.


„Концерт на възглавници" е проект на Модо България и се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България", Детски Дневник, Калинел и FunBook.

Повече информация и билети на www.pillows.bg.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com