Спорното министерство и „Д2“ търсят най-добрата ученическа банда

Спорното министерство и „Д2“ търсят най-добрата ученическа банда  | StandartNews.com

Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, Димитър Кърнев и Деян Каменов – Дидо от „Д2" обявиха в ефира на бТВ старта на 8-ото издание на конкурса за млади ученически банди „Голямо междучасие".

Сайтът, на който ще могат да се регистрират групите, желаещи да участват в конкурса, вече е отворен - d2band.com. Награди ще има за всички групи от 10-те града, включени в турнето, което ще започне от 1 септември, а големият победител ще спечели професионално музикално оборудване.

„С „Д2" имаме обща цел, подкрепа на младите хора, а творчеството е един от инструментите, чрез които може да се стимулират младежите да се развиват и да търсят варианти и начини за израстване и реализиране в България, не в чужбина, категоричен бе заместник-министър Каменов. - Хубавото е, че „Д2" освен откриване на младежки банди ще дава съвети как групите да бъдат по-добри, как да надграждат себе си. Тази инициатива показва, че държавата подкрепя точно такива кампании, които са за младите хора, така че те да имат форми и възможности да се изявяват и хора, които да ги подкрепят."

Калин Каменов подчерта още, че творчеството и спортът са механизмите, чрез които да предпазим децата на България от пороците и безделието, като им предоставим възможност да се развиват, затова неслучайно конкурсът „Голямо междучасие" стартира, именно в Международния ден на младежта – 12 август.

„Този година имаме подкрепата на Министерството на младежта и спорта, за което сърдечно благодарим, каза инициаторът на „Голямо междучасие" Димитър Кърнев. – Условията са групите, които ще участват в конкурса да имат поне двама ученици, песента да е авторска и текстът да не е с вулгарно, обидно или противозаконно съдържание."
Калин Каменов допълни, че през целия ден ще се реализират успоредни инициативи за младежите.

„Във Видин се организира концерт с участието на „Д2", в Монтана с участието на Бобо и във Враца с участието на Йоанна Драгнева, Ненчо и Део. Идеята е чрез изпълнителите да подкрепим местните таланти, които заедно с тях да участват в Международния ден на младежта, а успоредно с това да включим и експерти, които да подкрепят и разкажат на младите хора в тези градове, които по презумпция търсят начини да избягат, да отидат някъде да се реализират, какви условия и възможности създава държавата, как могат да стартират първи бизнес или да започнат първа работа."

Калин Каменов участва днес и в ІІІ-та Национална конференция „Достъп на младите хора до култура", която тази година е под патронажа на Министерството на младежта и спорта и се организира съвместно с Българската асоциация на работодателите в областта на културата и Граждански институт. Основните цели на националната кампания е да насърчи семейства, училища, културни институции и организации, общини, агенции и министерства в предлагането на свой план за разширяване на възможностите за младите да създават култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай