Понеделник,

Спорното министерство и „Д2“ търсят най-добрата ученическа банда

От: Failed to load user -
1892
Спорното министерство и „Д2“ търсят най-добрата ученическа банда
A
A
A

Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, Димитър Кърнев и Деян Каменов – Дидо от „Д2" обявиха в ефира на бТВ старта на 8-ото издание на конкурса за млади ученически банди „Голямо междучасие".

Сайтът, на който ще могат да се регистрират групите, желаещи да участват в конкурса, вече е отворен - d2band.com. Награди ще има за всички групи от 10-те града, включени в турнето, което ще започне от 1 септември, а големият победител ще спечели професионално музикално оборудване.

„С „Д2" имаме обща цел, подкрепа на младите хора, а творчеството е един от инструментите, чрез които може да се стимулират младежите да се развиват и да търсят варианти и начини за израстване и реализиране в България, не в чужбина, категоричен бе заместник-министър Каменов. - Хубавото е, че „Д2" освен откриване на младежки банди ще дава съвети как групите да бъдат по-добри, как да надграждат себе си. Тази инициатива показва, че държавата подкрепя точно такива кампании, които са за младите хора, така че те да имат форми и възможности да се изявяват и хора, които да ги подкрепят."

Калин Каменов подчерта още, че творчеството и спортът са механизмите, чрез които да предпазим децата на България от пороците и безделието, като им предоставим възможност да се развиват, затова неслучайно конкурсът „Голямо междучасие" стартира, именно в Международния ден на младежта – 12 август.

„Този година имаме подкрепата на Министерството на младежта и спорта, за което сърдечно благодарим, каза инициаторът на „Голямо междучасие" Димитър Кърнев. – Условията са групите, които ще участват в конкурса да имат поне двама ученици, песента да е авторска и текстът да не е с вулгарно, обидно или противозаконно съдържание."
Калин Каменов допълни, че през целия ден ще се реализират успоредни инициативи за младежите.

„Във Видин се организира концерт с участието на „Д2", в Монтана с участието на Бобо и във Враца с участието на Йоанна Драгнева, Ненчо и Део. Идеята е чрез изпълнителите да подкрепим местните таланти, които заедно с тях да участват в Международния ден на младежта, а успоредно с това да включим и експерти, които да подкрепят и разкажат на младите хора в тези градове, които по презумпция търсят начини да избягат, да отидат някъде да се реализират, какви условия и възможности създава държавата, как могат да стартират първи бизнес или да започнат първа работа."

Калин Каменов участва днес и в ІІІ-та Национална конференция „Достъп на младите хора до култура", която тази година е под патронажа на Министерството на младежта и спорта и се организира съвместно с Българската асоциация на работодателите в областта на културата и Граждански институт. Основните цели на националната кампания е да насърчи семейства, училища, културни институции и организации, общини, агенции и министерства в предлагането на свой план за разширяване на възможностите за младите да създават култура.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички