Роби Уилямс: Моето семейство е моето пристанище

Роби Уилямс: Моето семейство е моето пристанище  | StandartNews.com

Вече съм просто "татко" и всичко, което правя, е в името на жена ми и децата, казва поп асът

Остават по-малко от три седмици, когато мегазвездата Роби Уилямс ще акостира в Бургас, за да дари български си фенове с незабравимо изживяване. 7 август е обетованата дата на лятото, когато една от най-популярните живи легенди на попа ще забие двучасов спектакъл директно на плажа. Роби беше признал, че е избрал България именно заради възможността да вдигне пясъчна буря с многото децибели и уменията му на шоумен - иначе преди отказвал предложения за у нас, понеже били в зала или на стадион, пълна скука. Това ще е първият му купон на плажа, след стотиците му изяви през годините. Роби вече огря комшиите - пя в Атина и Белград, а вчера зарадва феновете в Букурещ. В Бургас впрочем се очакват и гости балканци, които вече веднъж са гледали шоуто, но искат да повторят уникалното преживяване. Както и необичайния гастрол на руски милионери, които ще гледат от баснословно скъпи яхти шоуто от морето. Последният концерт на Уилямс за лятото ще е в Будапеща на 10-ти август. После той ще се прибере вкъщи при семейството, понеже от пролетта вижда съпругата си Айда Фийлд и двете си деца - дъщеричката му Теодора и сина му Чарлтън, само по скайп и смартфона. През втората половина на август и септември Роби прави пауза за световното си турне, а през октомври отлита за Австралия, където е особено обожаван, а концертите му на далечния континент са цели 10.

Именно пред австралийските медии Уилямс даде последното си интервю преди няколко дни. Публикувано е в news.com.au, а думите му представяме със съкращения.

Славата ме съсипва

"Имам природна склонност да бъда напълно повлечен от успеха, който имам. Представете си какво са продажбите на три милиона билети за турнето ти за един ден. Ако човек няма здрав разум - аз впрочем спадам към този тип хора, това може да ти погуби разсъдъка. Не мога да изкарам от главата си мисълта за всички тези хиляди души, които идват да ме видят; знам, че аз трябва да ги направя щастливи за следващите 2 часа на вечерта. Това ми причинява огромен стрес и натиск. Особено когато самият аз така или иначе не съм в настроение и нямам особено високо мнение за себе си.

Публиката е господар

"Тези големи фестивали, от типа Гластънбъри, винаги са свързани с едно нещо - хората искат да чуят неща, които се въртят по радиото. И аз искам да е така, когато отивам на някое шоу, и давам на публиката същото. Но ми се ще да имаше възможност за нещо различно. Бих искал да пея неща, които не са популярни, по-неизвестни. Чувствам обаче отговорност към всички тези десетки хиляди хора и тяхното забавление. Няма как."

Айда определя посоката

"Никога не съм имал силата да кажа "Да" или "Не". Нямам контрол върху нещата, които ми се случват. Научавам какво е станало с живота ми с късна дата. То е като да имаш дистанционно в ръката, но да не можеш да избереш канала. Това е метафора и за живота ми с Айда. Аз държа дистанционното, а тя избира какво да гледаме. В буквален и преносен смисъл. Мисля, че откакто имам деца, не съм толкова погълнат от самия себе си. Когато съм с тях, съм просто татко и нищо повече. Понякога обаче си припомням, че аз съм шибания Роби Уилямс! Постоянно се сменят двете състояния..."

След 5 години съм аут

"Аз съм един много зает татко. Опитвам се да съм добър баща, но съм все татко, който е на турне, или татко, който е в студиото. Набелязал съм си цели за следващите пет години. Имам план, стремежи в кариерата ми, които искам да осъществя в най-близко бъдеще. После обаче ми се ще да започна да живея много по-спокойно и просто да се радвам на слънцето. Все още обаче съм сравнително млад, имам енергия, която искам да изразходя в музиката. Аз всъщност съм голям късметлия. Имам няколко кариери. В поп музиката, суинга, цялата история с "Take That"... Мисля скоро да добавя и някакъв друг жанр в репертоара ми. Експериментира ми се."

Да си актьор е скука

"Мислил съм да се занимавам с актьорството. Предлагали са ми да участвам в ужасно много хубави филми, както и роли за телевизия, и това ме ласкае много. Но винаги съм отказвал на всички, защото това е една много скучна работа. Вече съм бил на снимачната площадка. Играех певец, поканен на сватба в "De-Lovely" през 2004-а година. Седях там по цял ден, гледах екипа и как цялата тази работа с киното отнема толкова много време. Помислих си: "Майната му". Аз имам нужда да видя бързо резултата от работата си. И знам, че ако напиша едни песни и ги пея на сцената, и кажа "Хей!", публиката веднага ще отвърне с "Хоу!" Във филма като кажеш "Хей" трябва да чакаш 18 месеца за реакция. Освен това актьорите са много прецакани. Нямат свобода. Ако трябваше да бъда актьор, щях да искам да напиша музиката, сценария, шегите и изобщо да направя всичко. А не да разчитам на благословията на някой режисьор."

За скандалните клипчета

"Доверих се на хората прекалено много. И това ме направи да изглеждам глупав. (Тук Роби говори за няколко видеа, които публикува в мрежата от последните часове преди Айда Фийлд да роди сина им в края на октомври през 2014-а. За да я разсее от болките, Уилямс й пее песента "Канди", опитвайки се да я накара да му помага на припева. На нея обаче никак не й е до глупости и вместо това се превива от болки в стомаха. Клипчето бе посрещнато на нож в мрежата и дори няколко феминистични организации искаха Роби да даде обяснение за издевателството, което той считал за проява на чувство за хумор - бел. ред.) Наложи се аз и Айда да пуснем видео, в което тя да потвърди, че съм я снимал при раждането с нейно знание. Но честно казано бях шокиран от начина, по който се приеха тези съвсем безобидни клипчета. Очевидно това беше скеч, комедия. И жена ми я разбра, дори имаше идеи как да се включи. И е ясно, че аз няма да кача в youtube нещо, което да е лошо за мен или семейството ми. Това беше просто шега. Но когато видях, че толкова хора ме критикуват, малко се засрамих. Но това са решенията, които правя и ще продължавам да правя до края на кариерата ми. Аз съм си такъв. А иначе този фейсбук е много забавен. Ние се забавлявахме в болницата с жена ми и пуснахме клипа. И после 45 милиона души във фейсбук се занимаваха с това нещо... Помислихме си: "Олеле, какво направихме?" А аз си мисля следното: Ако някой разруши моята кариера, сигурно това ще съм аз самият."

За Айда

"Срещнах жена ми, а после се сдобихме с деца. И сега всичко е през перспективата на много по-чисти стъкла. Вече не е като преди - да гледам неизменно към публиката и да чакам любов, одобрение и да видят колко съм велик. Не е добре да се разчита на това. Сега съм просто татко, който отива на работа. Толкова. Хубаво е да имам жена и деца, да знам, че има някакво безопасно място, където да съм себе си - семейството ми за мен е като пристанище. Заради тях работя, заради тях обичам работата си."

Дари 226 000 $ на бездомни деца

Преди няколко дни Роби продаде негови вещи на търг за общо 226 000 долара, които дари на британски хоспис за деца. Търгът беше организиран онлайн. Измежду многото вещи, с които Роби се раздели, бе написаният на ръка текст за съвместният му с Кайли Миноуг хит "Kids" (6875 паунда), както и костюмът, който носи в клипа на сингъла му "Радио" през 2004 година.

60 000 го чакаха в Румъния

Вчера вечерта бе големият концерт на Роби в Букурещ. А стълпотворението за шоуто там бе грандиозно - близо 60 000 души чакаха изпълнителя на "Let me entertain you". Уилямс трябваше да излезе на сцена с дължина 57 метра и дълбочина 30 метра, която бе вдигана с дни в северните ни съседи. Близо 450 души подготвяха цялата продукция, а за сигурността на шоуто се грижеха 600 души.

Ще дойде ли съпругата му?

Най-голямата интрига, свързана с гастрола на Роби у нас, е прекрасната възможност да видим на живо и красивата му съпруга Айда Фийлд. Причината е, че на 7 август, точно когато той излиза на плажа в Бургас, двамата празнуват пет години откакто са се ожениха - дървена сватба.

Двамата се взеха на същата дата през 2010 година. Венчаха се на скромна церемония в имението на Роби в Бевърли Хилс. Тогава лошото момче плака и пя "Angels" в чест на съпругата си. А двамата са разделени вече месеци наред заради турнето на Роби и ще бъде жалко да изпуснат толкова важна годишнина. Феновете подозират, че има сериозна възможност хубавицата от турски произход да дойде у нас, за да може тя и Уилямс да отпразнуват страхотния празник. Ако това не стане, Роби поне би трябвало да отдели няколко минути, в които да отправи послание към любимата си, а защо не и да осъществи поне видео връзка с нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай