Редица концерти в столицата за Деня на Европа

Редица концерти в столицата за Деня на Европа | StandartNews.com

София. Празнични концерти организира Столична община (СО) по повод Деня на Европа (9 май). Те са част от Календара на културните събития и в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата през 2019 година, съобщиха от СО.

На 8 май, четвъртък, от 19.00 часа, в Централния военен клуб ще се състои концерт „София и Загреб споделят 9 май – Ден на Европа". В него ще участват Камерен ансамбъл „Софийски солисти" и солистката Лиа Петрова – цигулка. Гост-диригент ще бъде Йосип Налис (Република Хърватска). Входът е совбоден.

На 9 май, петък, от 12.00 часа, на Летище „София" – Терминал 2, популярни класически пиеси ще представи Софийската филхармония с диригент и солист – Мартин Пантелеев.

В Деня на Европа, от 12.00 часа, в Градина „Кристал" концерт ще изнесе Софийският духов оркестър с диригент Юли Дамянов. от общината уточниха, че в същия час в подлеза към Метростанция „Сердика" ще свирят музикантите от Джаз формация „София".

От 19.00 часа на 9 май, в Зала „Света София" ще се състои концерт на Симфониета „София" под диригентството на Свилен Симеонов. В програматаще има: Лудвиг Ван Бетовен, увертюра „Егмонт" ор.84, Симфония №7, Adur, op. 92, оркестрови варианти на „Ода на радостта" и Химна на Република България. Входът свободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай