PSS представиха клипа към „Мечта"

PSS представиха клипа към „Мечта" | StandartNews.com

София. Вторник вечер в Studio 5 младата българска група Pimp Switch Sequence (PSS) представиха новата си песен „Мечта" и видеоклипа към нея. Столичният клуб беше препълнен и групата зарадва феновете си със специален безплатен концерт.

 

Вечерта започна с прожекция на мейкинга на видеото, представящ любопитни моменти от позитивния и забавен снимачен процес. Веднага след него публиката се наслади и на премиерата на самото видео.

 

Клипът към песента „Мечта" представя Pimp Switch Sequence в сценична обстановка, но включва и магически кадри от вековна гора, в която Сандра се превъплъщава в митично създание. Режисьор на видеото е Лени, а оператор – Тони Стоев и Славян Стойчев (steadicam). Снимките на „Мечта" се проведоха в два последователни дни – в студио и в покрайнините на София.

 

„С видеото искахме да уловим визията на типична рок банда в най-суров и естествен вид – просто музиканти, кабели, инструменти и музика. В същото време самата песен „Мечта" предразполага към контрасти – тя е едновременно класически хард рок, но с усещане за чистота и невинност в текста. Така се появи и идеята за фентъзи привкуса на кадрите от гората", разказаха членовете на групата. 

 

Pimp Switch Sequence са Сандра Петрова (вокал), Василен Вълчанов-Лени (соло китара), Антон Пиперов (бас китара) и Константин Савов (барабани). Групата е създадена като училищен проект в Солун през 2005 г., а само след година се раждат и първите им авторски парчета.
Бандата има зад себе си няколко турнета на Балканите, както и участия на български и международни фестивали.
PSS определят музиката си като алтернативен рок, с блус и прогресив мотиви - едно напълно уместно обобщение за суровата енергия и темперамента на младите музиканти.

 

На концерта премиера на „Мечта" те представиха разнообразен подбор от репертоара си – от хардрок парчета, като "Soul Beggar" и "Virus" до по-леките и мелодични "Love By Dreaming" и "Going Home".

Аудиото на „Мечта" може да бъде свалено напълно безплатно от официалния сайт на бандата.

Ето и самото видео:




Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай