Продуцентът на "Металика" разкри тайна на 27 години

Ларс Улрих егоцентрично искал да затрие баса в албума, за да се чуят не особено оригиналните му барабани

Продуцентът на "Металика" разкри тайна на 27 години | StandartNews.com

Една от най-големите мистерии в над 30 годишната история на "Металика" беше разкрита. Феновете с години се чудеха защо в емблематичният албум "...and Justice for All" бас китарата на Джейсън Нюстед практически отсъства, макар той да е част от бандата по това време. Само изтънчено и музикантско ухо можеше да чуе наченки на бас в песните, а продуцентът на бандата Стив Томпсън разкри и причината.

"Барабанистът Ларс Улрих настояваше изпълненията на бас китара да бъдат заглушени максимално. Той искаше да се чуват по-добре неговите ударни инструменти. Отвърнах му: Това да не е някаква шега?", разказа Томпсън. Продуцентът бил на път да се раздели с групата, заради искането на Улрих, но бил разубеден от мениджърите й.

По думите му самият Ларс се правел на забравил за случилото се и не признавал за срамния момент.

Басистът Джейсън Нюстед, който през целия си престой в групата бе в сянката на останалите трима, бил много обиден от това, че почти изтрили инструмента му от албума, но заради любовта си към бандата решил да стисне зъби.

"Има още една голяма загадка за "Металика". Джеймс Хетфийлд не може да пее, Кърк Хамет свири ужасни сола, Ларс Улрих пет албума поред държи един и същ прав ритъм, а басът изобщо не се чува. И въпреки всичко остават най-великите в метъла", пише във форумите фен на бандата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай