Принс починал като Джако?

Принс починал като Джако? | StandartNews.com

Певецът харчел 80 000 долара за лекарства

Не наркотици, а комбинацията на успокоителни и болкоуспокояващи предизвикали гибелта му

Причината за смъртта на Принс едва ли е свръхдоза наркотици, от които той се беше отказал преди време. "Може да се е получило неправилно съчетание на приеманите лекарства, което е довело до тяхното "случайно предозиране". "Не е изключено гибелта на Принс да е свързана най-вече с предозиране с бензодиазепини от типа на ксанакс, които в комбинация с болкоуспокяващи могат да имат изключително опасен ефект", заяви д-р Дрю Пински, едно от светилата в Холивуд - той често се е сблъсквал с проблемите на звездите. Той коментира, че дори лекарското предписание не гарантира сигурност, щом става въпрос за тези медикаменти. "Това по всяка вероятност е нещастен случай, а не наркомания. Трябвало е да има по-опитен лекар до себе си, който да следи какво приема", заяви още д-р Пинкси за звездата, която издъхна на 21 април. По сходен начин почина Краля на попа Майкъл Джексън, който също бе комбинирал в големи количества подобни лекарства. Принс е броил по 80 000 долара годишно за болкоуспокояващи, издаде пък личният му фармацевт пред "Дейли мейл". Певецът се пристрастил към тях след операцията на тазобедрената става, която претърпя през 2010 г. Крупната сума подкрепя и тезата на д-р Пинкси за риска от съчетаване на успокоителни с болкоуспокояващи.

Една от многото въпросителни след смъртта на световния любимец е свързана и с наследството му, което се изчислява на 300 милиона долара.

Музикантът няма деца - единственият му син Бой Грегъри умира от рядка болест още като кърмаче. Родителите на Принс не са между живите, а самият той се разведе два пъти и остана без съпруга. Ако все пак не си е направил завещание приживе, то законодателството на щата Минесота би трябвало да постанови голяма част от наследството му да отиде при неговата сестра Тика Нелсън, коментират експерти.

Лилавото имение на Принс пък ще се превърне в музей, стана ясно още вчера. Самият той се е надявал на това приживе и е споменавал за идеята на любовницата си Шийла Есковедо.

"Той събираше всякакви предмети от турнетата. В имението има коридор, в който са наредени наградите му и неща, на които не е държал, но е сложил там, за да зарадва почитателите си. Окачени са и негови снимки. Има и стенопис, на който Принс е протегнал ръце. От едната му страна са нарисувани всички хора, които са повлияли на живота и кариерата му, а от другата - онези, свирили с него", разказа Шийла за имението му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай