Орешарски праща Лили Иванова в Баку

Азерите купуват наши изби, даваме им учени

Орешарски праща Лили Иванова в Баку | StandartNews.com

Лили Иванова може да бъде звездата на елитен международен музикален фестивал в Баку, научи "Стандарт". Поканата към българската прима е отправена чрез премиера Пламен Орешарски от първата дама на Азербайджан Мехрибан Алиева. Тя е основател и президент на музикалното събитие, което се провежда в столицата през две години.

 

Лили е любимка и на министър-председателя Артур Расизаде. Той има златна колекция от нейни албуми, както и дискове с концерти на примата. като един от любимите му е този в зала "Олимпия", Париж. Расизаде знаел и новите песни на Лили като "Рокля на цветя". Както стана ясно, през юни президентът на Азербайджан Илхам Алиев и съпругата му ще бъдат на официално посещение в България. И вероятно Алиева ще покани лично естрадната ни прима. Първата дама на Азербайджан направи изключение, като прие Орешарски в резиденцията си, тъй като рядко премиери се срещат с нея. Тя е посланик на добра воля на ЮНЕСКО и е президент на световноизвестния фонд "Гейдар Алиев".

 

Снимки от разговора си с българския премиер Мехрибан е публикувала и във Фейсбук страницата си. Там е отбелязала и срещата си с краля на Монако Албер II. Освен с гласа на Лили, в Азербайджан до година се очаква и фурор на български вина. Азерски компании преговарят за покупката на няколко винарски изби у нас, коментира пред "Стандарт" земеделският министър Димитър Греков. Идеята е виното да се произвежда тук, защото климатичните ни условията са много по-благоприятни, уточни Греков. След подписването на меморандума с Великотърновския университет и Държавния университет в Баку наши учени ще обменят опит с азербайджанските си колеги, заяви проф. Пламен Легкоступ, ректор на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай