Най-продаваната фадо певица Карминьо пристига за концерт у нас

Най-продаваната фадо певица Карминьо пристига за концерт у нас | StandartNews.com

София. Фадо* звездата Карминьо пристига ден преди концерта си в София. Тя ще пее на 2 декември в зала 1 на НДК. Карминьо е артистичното име на Мария Кармо Карвало да Андраде, която направи музикалния си дебют само преди четири години, но с безспорния си талант спечели сърцата на публиката не само в родната Португалия, но и в света. Сега тя е най-продаваната фадо певица.

Само преди две седмици излезе третият албум на Карминьо „Canto", който за броени дни се изкачи на първо място в португалския чарт и е на път бързо да достигне продажбите на платинените й вече „Fado" и „Alma". Топлият, чувствен глас на Карминьо, емоционалните изпълнения и артистичността на младата певица са причините за разпродадените зали в голямото й европейско турне, част от което е и София.

Карминьо пристига тук със своите музиканти, които българската публика познава от концертите на фадищата Мариза, препълнила преди две години зала 1 на НДК. Диого Клементе, Луис Гиеро, Йосе де Фрейтес и Маркос Естевес вече познават и обичат София и затова са пожелали да опитат всичко най-добро, което столицата предлага, включително кухнята. Заедно с Карминьо те вече са се спрели и на готвач за престоя си у нас – Джузепе Ломушо от Trattoria "Giuseppe Verdi", на когото се доверяват световни знаменитости, като Ейджиън Броуди, Маестро Андреа Бочели, майсторите на спорта на Русия Екатерина Кострьомина и Олег Ягубков, Лара Фабиан и др.

Карминьо изпълнява традиционно фадо и българската публика ще чуе известни песни създадени от Амалия Родригеш, Мария Амелия Проенса, Фернанда Мария. Но Карминьо има слабост към бразилската музика, така че на сцената на НДК ще звучат и мелодии на Жобим, Милтън Нашименто, Шико Барке, Винисиус де Мораис, Каетано Велозо. За концерта й тук е подбран букет от най-доброто от всичките й албуми и много динамични и жизнерадостни изпълнения на португалска китара.

Публиката в София има привилегията да гледа Карминьо благодарение на продуцентите от „БГ Саунд Стейдж". Билети са продават в системата на Ивентим, в Билетния център на НДК и в мрежата на Изи пей.

* (бел.ред.) Фадо е жанр в традиционната португалска градска инструментална и вокална музика, същността на който често се изразява с непреводимата дума „саудаде", съчетаваща в себе си понятия като самота, носталгия, копнеж по непостижимото и любовна мъка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай