Красимира Стоянова и Людмил Ангелов в зала "България"

Красимира Стоянова и Людмил Ангелов в зала "България" | StandartNews.com

Две звезди на класическата музика се обединяват за респектиращ песенен концерт тази вечер в зала "България". Световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова и топпианистът Людмил Ангелов излизат с шедьоври на Белини, Верди, Респиги, Мусоргски и Рахманинов. Представлението е и начало на европейското турне на двамата артисти, което ще ги отведе в Музикферайн във Виена, Цюрихската опера, Двореца на музиката във Валенсия и други престижни зали на континента.

Поклонници на класиката ще се насладят и на уникален инструмент от висок клас - роял Yamaha CFX. Изработката му е отнела на създателите си 19 години, уточняват от фондациите "Пиано екстраваганца" и "Културни перспективи".

Красимира Стоянова е пяла под палката на Рикардо Мути, Зубин Мета, Сър Колин Дейвис в Метрополитън, Карнеги хол, Ковънт гардън, Роял Албърт хол, миланската "Ла скала", удостоена е с почетната титла "Камерзенгерин" на Щаатсопер във Виена. Людмил Ангелов е гастролирал в целия свят, член-кореспондент е на Кралската академия на изящните изкуства в Толедо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай