Вторник,

Кметъла се подготвя за Джулая

От: Администратор -
189
Кметъла се подготвя за Джулая
A
A
A

Верен на традицията рок - кметът Цонко Цонев и тази година организира посрещането на първия изгрев на юлското слънце на Камен бряг. Джулая вече е емблема за стотици от всички краища на страната.

По традиция районът на култовото Огънче на платото в селото ще бъде ограден с обезопасителни ленти и ще има охрана. Джулая е едно естествено продължение на юбилейното издание на Каварна рок феста, който ще разтресе Каварна от петък до неделя, включително. Рок ще звучи и от сцената на Камен бряг, като първите банди ще се качат още в полунощ.

Със свои изпълнения феновете на твърдата музика ще радват групите Bloodrush, Pearls&stones, Pleasure, Sound wave и други. Кулминацията по традиция ще е с настъпването на зората, като за поредна година събуждането и повдигането на настроението на присъстващите ще направят Наско и момчетата от Б.Т.Р.

Точно преди изгрева, който е в 5 часа и 29 минути, на сцената ще се качи легендата Джон Лоутън, който за първи път през 2008 г. изпя хитовото парче "Джулай морнинг" в акомпанимента на големия Кен Хенсли и оттогава всяка година не пропуска изгрева на Камен бряг. Сред любопитните подробности, които от общината споделят, е че тази година гост-вокалисти ще са Кметъла Цонев и неговият приятел и голям актьор Христо Мутафчиев. Тези, които не могат да бъдат в Камен бряг и да съпреживеят красивото утро, могат да направят това в едночасовото предаване на БНТ 1 от 5 до 6 часа, които ще излъчват пряко.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com