Петък,

Каварна рок помага на деца с рядко заболяване

От: Failed to load user -
2074
Каварна рок помага на деца с рядко заболяване
A
A
A

Организаторите на 10-ото юбилейно издание на фестивала Каварна рок отправят призив към феновете на твърдата музика, да се включат в кръводарителска акция, която ще се проведе на 26 юни, за да помогнат на деца с рядко заболяване. Според специалисти над 50 деца в Източна България страдат от таласемия и ежемесечно, за да живеят имат нужда от между двама до четирима кръводарители и това ще е до края на живота им.

Организаторите на феста казват, че рокът е лекарство за душата и призовават всеки фен да се включи в кръводарителската акция, защото за едно дете болно от таласемия лекарството е всеки един.

Кръводарителската кампания ще се проведе съвместно с Районен център по трансфузионна хематология (РЦТХ) – Варна, от 10 до 16 часа в спортна зала „Олимпиада" пред стадион „Калиакра" – мястото на концертите. С дарената кръв ще бъдат подпомогнати болни деца от Добричка и Варненска области. Веднага след приключване на акцията по даряване на кръв, организаторите на рок феста ще разиграят томбола, с която ще раздадат 20 безплатни покани за фестивала, само за кръводарителите, включили се в благотворителната инициатива.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички