Как да подкрепим Габи и Иван на Детската Евровизия

Как да подкрепим Габи и Иван на Детската Евровизия | StandartNews.com

Остават броени часове до финала на Детската Евровизия 2015, когато столицата ни ще се превърне в детска планета. Габриела Йорданова и Иван Стоянов ще представят страната ни с песента „Цветът на надеждата".

Музикалният конкурс започва точно в 20, 30 часа. Зала "Арена Армеец" ще се изпълни с почитатели на детското музикално изкуство от цял свят. Тези, които не успяха да си купят билети за шоуто, могат да го гледат на живо в ефира на БНТ.

В петък вечер се проведе финалът за журито на Детската Евровизия. Експерти от 17-те участващи страни споделиха тежката си дума за изпълненията. Техният глас формира 50%, а другата половина се пада на телевизионните зрители, които ще могат да гласуват тази вечер.

Ето съветите на БНТ за това как да подкрепите нашите участници на Детската Евровизия: 

1. За България НЕ МОЖЕ да се гласува от територията на страната.
2. За България МОЖЕТЕ да гласувате само от участващите страни, където ще има телевот.
3. Номерата в отделните държави СА РАЗЛИЧНИ. Например, номерът за България, изписан по БНТ НЕ ВАЖИ за другите държави.
4. Ако се намирате в една от участващите държави, трябва да гледате МЕСТНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ, която излъчва конкурса (списък можете да намерите по-долу).

ПОДРОБНОСТИ:

Конкурсът за детска песен на Евровизия се организира от EBU и в голяма степен правилата му се припокриват спрямо конкурса за възрастни. Това важи и за гласуването, което се съставя като отношение между зрителски и жури вот, като тежестта на всеки от тях е равна. Националните журита гласуват в деня преди шоуто на генералната репетиция, а зрителите по време на живото предаване в рамките на 15-минутен прозорец след изпълнението на последната конкурсна песен.

Всяка участваща телевизия обявява номерата за гласуване непосредствено преди началото на прозореца за гласуване. Изключение са Австралия и Сан Марино, където гласува само и единствено жури. Номерата в отделните държави са различни и това означава, че ако в момента на предаването гледате БНТ, то информацията, която ще видите изписана на екрана, важи само и единствено на българска територия. Ако се намирате в чужбина и искате да гласувате за българската песен, можете да го направите ако изпратите своя глас на номерата, изписани от местните телевизии, които излъчват конкурса. Можете да гласувате до 20 пъти, като всеки глас, превишаващ тази бройка ще бъде таксуван, но не и зачетен. От територията на България не може да се гласува за българската песен, а само от страните в списъка по-долу.

В таблицата по-долу можете да видите данни за телевизиите, които ще излъчват конкурса на 21 ноември, 19:30 CET. Всички посочени часове са в местно време. В България шоуто започва от 20:30. Имайте предвид, че са възможни някои промени в програмните схеми на телевизиите и поради тази причина следете редовно за информация eurovision.bnt.bg и социалните мрежи: BNT Eurovision Bulgaria.

Всеки от вас може да даде морална подкрепа на Габи и във Фейсбук- като сложи тази снимка на стената си или на своята корица:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай