Иконата Шер

Иконата Шер | StandartNews.com

Шер, която навърши 70 години през пролетта, е истинска икона - синоним на класа, стил, световен успех. Тя е жената, която показа пътя на Мадона, Лейди Гага, Бритни Спиърс и редица други супер звезди. Животът й е изпълнен с възходи и падения, а пробивът й е просто зашеметяващ. Въпреки многото перуки и пластични операции, тя винаги ще остане едно чувствително момиче, което обича приключенията и отстоява себе си докрай. Ето най-важните факти и цифри от биографията й.

Родена е на 20 май 1946 г.

Истинското й име е Шерилин Саркисян и е от арменски произход по бащина линия и 1/16 чероки индианка по майчина.

Когато Шер е още съвсем малка, баща й напуска семейството, оставяйки майка й, Джорджия Холта, неуспяла актриса, да се грижи сама за Шерилин.

Заради ниския й тембър, развил се още докато е малка, в училище я подигравали, че ГОВОРИ КАТО МОМЧЕ.

На 16 години Шер напуска училище и заминава заедно с приятелка за Лос Анджелис да си търси късмета и изпълнена с мечти да покори Холивуд.

Няма завършено средно образование.

Започва кариерата си като беквокалистка.

Амбициозната провинциалистка се влюбва в 27-годишния музикант и композитор Салваторе Боно-Сони, за когото по-късно се омъжва.

От този брак през 1969 г. се ражда дъщеря им Честити. Скоро след развода си със Сони, Шер се омъжва отново за едно от лошите момчета на рокендрола - Грег Олман, от когото има син - Илайджа.

Честити преди години се подложи на смяна на пола и ВЕЧЕ Е МЪЖ с името Чаз Боно.

Има над 300 перуки. Те са в специална стая във вилата й в Малибу. "Слагам ги, защото така се забавлявам. Това коренно преобразяване ми носи много радост", казва тя.

Според клюките е спала с над 100 мъже. Сред тях са Том Круз, Джийн Симънс, Вал Килмър, Ричи Самбора, Рей Лиота, Марлон Брандо, Майкъл Болтън.

Когато омайва Том Круз, той е едва на 23 години, а тя на 35.

Певицата винаги е казвала че той е в топ 5 на нейните любовни авантюри.

Въпреки че Елвис Пресли я е канил на среща, тя била прекалено притеснена, за да се види с Краля на рока. И до днес съжалява за изпуснатата възможност.

Когато е на 30 години, е диагностицирана с дислексия.

Има над 60 пластични операции, трупани през годините. Признава, че винаги е искала да бъде блондинка със сини очи.

Шер е една от най-големите икони на ЛГБТ обществото от шоубизнеса, въпреки че е хетеросексуална. Тя се застъпва за правата на различните през цялата си кариера.

Продала е над 100 милиона копия от албумите си.

Тя е единственият изпълнител в историята, чиито сингли са били номер едно в класациите на 60-те, 70-те, 80-те и 90-те.

Отхвърля ролята на Телма в "Телма и Луис".

Колекцията й от отличия е повече от респектираща - носителка е на наградите Оскар, Грами, Тони, Еми, БАФТА, Златен глобус, както и има звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Получила е повече от 250 престижни награди през живота си.

Много е искала да играе Мортиша Адамс във филма "Семейство Адамс" през 1991 година. Ролята обаче е дадена на Анджелика Хюстън.

На 67 години издава последния си албум - "По-близко до истината."

"Ако не си готов да изглеждаш глупаво, никога няма да станеш велик".

"Проблемът на жените, че се вълнуват за глупости и накрая се омъжват."

"Едно момиче трябва да чака доброто момче - но докато то дойде, не трябва да пропуска шансовете да се забавлява с лошите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай