"Гънс" се събраха след 23 години

"Гънс" се събраха след 23 години | StandartNews.com

Никълъс Кейдж, Брадли Купър, Джим Кери и Лени Кравиц бяха сред ВИП гостите на бутиковия концерт

Аксел Роуз и Слаш се качиха заедно на сцена в клуба в Ел Ей, от който започва кариерата им

След 23 години спекулации, напразни надежди и горещи молби от страна на феновете легендарните рокаджии "Гънс ен роузис" най-накрая се събраха. Дългоочакваното завръщане се случи навръх 1 април, но не беше никаква шега. Аксел Роуз, Слаш и още двама от оригиналния състав на бандата се качиха отново заедно на една от най-престижните клубни сцени в Лос Анджелис - "Трубадур". Само 250 късметлии успяха да влязат на бутиковия концерт. На ВИП балкона пък бяха и много звезди - Никълъс Кейдж, Джим Кери, Лени Кравиц, Кейт Хъдсън, Мишел Родригез, Крис Браун. Брадли Купър пък отново купонясваше с майка си Глория.

През деня рокаджиите пуснаха кратко съобщение, че по-късно тази вечер ще направят изненадващо участие в "Трубадур". Бандата изненада всички с решението събитието да е на "ретро" цена от 10 долара. Повечето им фенове не са сметнали това за първоаприлска шега, защото анонсът моментално предизвика опашки от хора пред клуба. Мястото на събитието не е избрано случайно. Освен че е ключово за американската музикална сцена (там стартират кариерите на артисти като Елтън Джон и Джеймс Тейлър, а членовете на "Ийгълс" се запознават на бара), именно в клуба след концерт групата е забелязана и подписва с лейбъла "Гефен", което пък е началото на пътя за култовия им първи албум "Appetite for destruction" от 1987 година.
Мобилните апарати и камери са били строго забранени, но все пак в мрежата се появиха няколко кадъра и кратки записи. Концертът е започнал с "ItТs So Easy" and "Mr. Brownstone", а след това Аксел, Слаш и компания забили емблематичните за бандата "Welcome to the Jungle," "KnockinТ on HeavenТs Door" и "Live and Let Die". Шоуто продължило около час и половина, а краят е бил с "Paradise City."

Освен Аксел и Слаш на сцената са били басистът Дъф Маккаган, и виртуозът на клавирите Дизи Рийд. От оригиналния състав са липсвали барабанистът Стивън Адлър и Изи Страдлин. Сега на ударните е Франк Ферер, а на ритъм китарата - Ричард Фортус. Той бе в състава на бандата при гостуването им в България през 2012 г. с албума "Chinese Democracy".
За събирането на легендите се говори отдавна, но за мнозина това изглеждаше мисия невъзможна, тъй като Аксел и Слаш бяха доскоро скарани. По-рано тази година те обявиха, че ще свирят на американския фестивал "Коучела" на 16 април, но и че ще осъществят лятно турне в Северна Америка. С концерта си в Ел Ей рокаджиите потвърдиха предстоящата обиколка. В специален флаер за шоуто пък пишеше: "От момчетата, които ще ви донесат най-хаотичното турне на 2016 година."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай