Петък,

Днес започва А to JazZ

От: Failed to load user -
2699
Днес започва А to JazZ
A
A
A

Програмата стартира в 17:00 часа на открита сцена в Южен парк 2

Днес, 3 юли, ще се проведе първият ден от най-джазовия фестивал в столицата A to JazZ. Програмата стартира точно в 17:00 часа и ще продължи до полунощ с участието на ROY HAGROVE. През уикенда музиката също ще звучи от късните следобедните часове, a хедлайнери са KENNY GARRET (събота) и JOSÉ JAMES (неделя). Входът е свободен, а музикалната програмa - пъстра и изпълнена с любов във всяка нота.

Петъчният А to JazZ ще започне в 17:00 часа със Slavena Daskalova & Jazz Orpheus и техния проект „Pop & Rock Meets Jazz". След тях в 18:00 часа ще се качи новата новаторска формация DAYO. В 19:30 на сцената ще забият DIRTY PURCHASE, които ще отпразнуват своята 20-та годишнина. Кулминацията на вечерта ще бъде в ръцете на великия тромпетист ROY HARGROVE.

Началото на втория ден ще бъде дадено в 16:00 часа от дуото Sirius & Methodikal ReelFeel, което ще подгрее публиката с динамичен микс от груви, фънк, хип-хоп, соул и джаз. В 17:00 часа ще се появи младата формация ZONYO & Friends със своето дебютно участие на голяма сцена, представяйки авторски парчета. Веднага след това, в 18:00 часа, ще чуем проекта Jazzball, дело на барабаниста Христо Йоцов, който ще излезе с отбор музиканти, за да направят съботата още по-джазова. Малко след 19:00 часа ще се насладим на приказната Белослава, а след нея сцената ще бъде погълната от майсторството на КЕNNY GARRET.

Неделният следобед ще звучи така: Sirius & Methodikal ReelFeel за свеж старт, последван от много фънк заедно с FUNKY MIRACLE. В 18:00 часа ще се раздвижим със специфичния стил на Bobo & TheGang, съчетаващ джаз, соул, R'n'B, хип-хоп. В 19:00 часа следва експлозивен микс от фънк и джаз от музикантите-проводници на Духа, както сами определят себе си - METAФORМОЗА. Достоен край на фестивала ще постави изключителният JOSÉ JAMES, който ще представи последния си албум „Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday", посветен на 100 годишнината от рождението на легендарнaта певица Били Холидей, която той определя като свой учител.

Входът за A to JazZ Festival 2015 е свободен. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на Фондация "Америка за България". Събитието е част от Културния календар на Столична община и под почетния патронаж на г-н Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет. Проектът се реализира с подкрепата на Министерство на културата.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com