Диомов събра "тониките" за 70

Диомов събра "тониките" за 70 | StandartNews.com

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи на юбиляря почетния ключ на града

Сия долетя от Щатите, Ева Найденова не дойде

Стефан Диомов отпразнува 70 с голям концерт, наречен от него "Хайде заедно". Втората вечер на конкурса "Бургас и морето" беше посветена на юбиляра. Летният театър на родния му Бургас се пукаше по шевовете, а публиката засвидетелства огромната си любов към композитора, аплодирайки го няколко пъти на крака. Диомов успя да изненада верните си почитатели, приятелите и колегите.

На сцената, преобразена като бургаска кръчма, заедно с него се качиха събралите се специално за случая "Тоника СВ" (Ваня Костова, Теодор Шишманов, Милица Божинова, Драгомир Димитров и Ралица Ангелова), Тони Димитрова, Боян Михайлов с дъщеричката си, Йорданка Христова, Орлин Горанов, Захари Чернев, Пени Ставрева, Константин Белчев. Целият този отбор от звезди изпълни над 30 песни, които композиторът смята за най-емблематичните от дискографията му. Водещ бе Драго Драганов. В спектакъла се включиха актьори от бургаския куклен театър и мимът Руди. На подиума бе щрайх оркестърът с диригент Левон Манукян.

"Благодаря на Стефан Диомов, че преди малко повече от 40 години, когато бях на 17, ме покани да бъда част от първата "Тоника". Той даде всичко от себе си, най-вече от сърцето си, за да ни има нас и вас", каза Анастасия Бинчева-Владовски, която пристигна от САЩ специално за бенефиса. Сия подари на маестрото първия албум на "Тоника" от 1973-а година, за да го сложи на видно място.

"Преди тази група, създадена от Стефан, в Бургас нямаше нищо друго", каза някогашната звезда от "Тоника", а после пя с Ралица, Милица, Ваня, Тео и Драго за пръв път от много време насам. Певицата изпълни с Диомов и "Здравей, как си, приятелко". Култовият хит по текст на Пейо Пантелеев събра навремето Фамилията. Ева и Димитър Найденови, съпругата и синът на незабравимия и непрежалим Гого, обаче не бяха на лайфа - въпреки че между тях и Диомов вече няма повод за горчиви думи. Така че страхотната певица остана извън празника. "Може пък да е заради участието на Ваня Костова в шоуто. Между тях все още има непреодолима вражда - двете едва ли някога отново ще си проговорят", шушукаха верните почитатели на формацията, пише "Флагман".

Любими колеги и приятели поздравиха с двучасов спектакъл рожденика. Пред публиката излязоха младите надежди, ръководени от Диомов - "Петте сезона". Кулминацията настъпи, когато на сцената излезе кметът на Бургас Димитър Николов. Той връчи на музиканта почетния знак на общината "Ключът от кулата". Плакетът съдържа герба на Бургас с врязан и монтиран в него стилизиран ключ, придружен от медал.

След концерта към цветята бе обявена и кошница от името на "Тоника-Домини". Но за никого не стана ясно дали тя е била изпратена от Ева, която представяше групата като създадена от съпруга й Георги Найденов, или от друг от приятелите й от бившата "Тоника СВ", които я подкрепяха в тежките за нея моменти след смъртта му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай