Бочели помага на бивши затворници

Бочели помага на бивши затворници  | StandartNews.com

Андреа пее в чест и на Мохамед Али
Прочутият тенор ги подкрепя за продажба на специално вино

Световноизвестният тенор Андреа Бочели използва славата си, за да помага в продажбите на вино, произвеждано от бивши италиански затворници. Певецът подкрепи компанията "Фрескобалди" и нейната реколта "Горгона" от 2013 г. Еликсирът се произвежда на остров Горгона, недалеч от историческия Елба. "Автори" на питието са местни хора, които доскоро са били зад решетките за различни грехове. Акцията цели да осигури не само препитание на 50-те души, които са излежали присъдите си, но и да им даде знания за съответното производство.

Андреа Бочели, който като артист и бизнесмен се включва в рекламата на виното, подписа договор с компанията и отправи послание.

"Този проект обединява две мои страсти: лозарството и тосканския архипелаг, който е истинският рай на земята. Горгона, най-вълшебният остров на света, е достоен за подобни предприемчиви и мечтателни проекти - като този, който подкрепям с радост", казва Бочели.

Виното е направено от два специални сортове грозде - Верментино и Ансоника. До момента ексзатворниците са изработили 2700 луксозни бутилки, на които ще бъде изписано, че са произведени с помощта на Андреа. Амбицията на хората, доскоро лишени от свобода, е виното да се продава не само в Италия и Германия, както е досега, но и във Великобритания и Азия.

Андреа ще е специален гост и на така наречената "Нощ на бокса", която се празнува всяка година в чест на Мохамед Али. Досега това ставаше в Щатите, но това лято Али ще бъде възхваляван в Италия. По време на галаспектакъла Бочели ще пее с оркестъра на Флоренция. Там ще бъде и София Лорен. А ние ще видим чуем божествения глас на Андреа на 31 август на стадион "Българска армия". Предполага се, че чаровникът ще пристигне с жена си Вероника и дъщеричката им Верджиния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай