"Бийтълс" - семейство завинаги

"Бийтълс" - семейство завинаги  | StandartNews.com

Голямото семейство на "Бийтълс" се събра в Лас Вегас в края на миналата седмица. Ринго Стар, Пол Макартни и Йоко Оно, с която не инаги са били в идеални отношения, отбелязаха 10-ата годишнина на "Любов" - амбициозния спектакъл от звук, психеделия и акробатика на "Цирк дьо Солей" по музика на "Бийтълс". Рокаджиите от Ливърпул минаха съвсем бързо по червения килим, а Ринго се пошегува с гръмотевична буря от фотографите: "Всички да ми изпратите копия!" Макартни беше със съпругата си Нанси. "Мисля, че това ще продължи още век и повече - коментира Йоко Оно с усмивка пред списание "Ролинг стоун" нестихващата популярност на "Бийтълс". - Музиката им расте, което е много хубаво." Пред камерите дефилира и режисьорът Рон Хауърд, чийто нов документален филм за групата, "Бийтълс": Осем дни в седмицата", излиза тази есен. Двучасовото шоу беше посветено на известния продуцент на бандата Джордж Мартин, който почина тази година на 90. Водещият също така почете и жертвите от терора в Ница. "В света, в който живеем днес, сме благодарни, че споделяме мира и любовта, които "Бийтълс" продължават да носят."

Предишния ден "Бийтълс" се събраха в още по-широк кръг със синовете на покойните Джон Ленън и Джордж Харисън - Шон и Дани. С тях беше и Джо Уолш, авер на Ринго. "Ще се забавляваме, каза Оливия, вдовицата на Джордж Харисън. Ние сме семейство завинаги. Всички са най-любящи, щедри хора. Всеки е опора за другия. Когато те прегръщат, се чувстваш прегърнат. Красиво е."

Специално проектираната сцена беше издигната в хотел казино "Мираж". Шоуто пресъздаде в голяма степен сложната постановка на широко аплодираното оригинално представление от 2006-а, но с няколко значими корекции в изпълнението, дизайна и ефектите. Музиката също е ремиксирана и повторно редактирана от музикалния директор Джайлс, син на покойния Джордж Мартин, известен като "петия бийтълс". Бащата и синът си сътрудничиха през 2006-а за компилацията и ремиксовете на песните на великата четворка. Въпреки въодушевените реакции тогава за Доминик Шампейн, сценарист и режисьор на шоуто, изпълнението е показало само 40 процента от потенциала на трупата. "Помня как Пол и Ринго на премиерата преди 10 години ме погледнаха с изражението: "Били сме доста добра банда?" Искахме да достигне до това ниво. Сега имам чувството, че е най-доброто. Определено се чувствам удовлетворен", казва Доминик Шампейн.
Към финала на "Любов" към танцьорите и акробатите се присъединиха Пол и Ринго. Те благодариха на изпълнителите. "Мога да правя всички тези акробатични номера. Просто не искам да ви показвам", пошегува се Пол и повтори вечното послание на вечерта и на "Бийтълс": "Обичаме ви. Любовта е всичко, от което се нуждаем." Великата четворка сякаш никога не се е разпадала и продължава да съществува. Феновете й са все така много и все така верни, а останалите бийтълси не са излизали от центъра на вниманието и на медии, и на почитатели.

Междувременно стана ясно, че последното ръкописно писмо на Макартни до покойния рок идол Принс е продадено за 11 200 паунда на търг. В него бийтълсът пише до колегата си с молба за помощ за създаване на институт за сценични изкуства в Ливърпул. Макартни обяснява: "Знам колко досадно е винаги, когато се получават писма с молба за една или друга услуга, но и на мен не ми беше лесно да приема работата на патрон на училището за сценични изкуства в моя роден град Ливърпул. Но, както се досещате, се съгласих да го направя, така че сега аз пиша на "приятели и всички добри хора", за да се опитам да ги заинтересувам. Историята започна точно след бунтовете в Ливърпул преди няколко години. Приятел предположи, че "това, от което се нуждае градът, е едно "славно училище." По-нататък легендарният музикант моли колегата си за някакво дарение. "Надявам се да нямате нищо против, че ви писах това писмо и че е толкова дълго - самият аз имам чувството, че съм се върнал в училище. Както и да е, един ден трябва да дойдете и да научите класа на някои движения! Кой знае, може да се окаже нещо специално за хиляди деца!", пише Пол до Принс."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай