Армин и Кустурица ще подлудят София

Армин и Кустурица ще подлудят София | StandartNews.com

София. В "Арена Армеец" от вчера кипи трескава подготовка за грандиозното шоу на Армин ван Бюрен на 7 февруари. Няколко тира с видеоекрани, звукова и светлинна техника пристигнаха от Белгия и Румъния и започна строежът на сцената, който ще продължи до деня на събитието. След едногодишна подготовка екип от над 30 души, начело с холандския транс диджей, ще представи на българската публика Armin only intense. Това е единственото шоу, което съчетава театър и 6-часов непрекъснат диджей сет. В него на 3 сцени ще вилнеят над 20 супертанцьори и акробати. "Обединяването на електронната музика с театър е голямо предизвикателство, което носи огромен риск. Тъкмо той ни доведе до изумителния резултат", споделя Сандер Ренеман, творческият директор на най-скъпото и щуро зрелище, което Армин някога е правил.

За мегакупона в София ще паркират 15 автобуса с почитатели от Румъния, Сърбия, Турция, Черна гора и други близки до нас държави. За да им осигурят повече места, организаторите пускат билети и за трибуните в залата. Вратите се отварят в 19,30 ч, а спектакълът започва в 21 и ще продължи до 3 часа след полунощ. Всички плащания по време на събитието ще се извършват с фестивални карти, които ще бъдат раздавани на място. Гардеробът и паркингът са безплатни, но с ограничен капацитет.

По същото време майсторите на глобалната поразия, както сами се определят в "Оркестърът на непушачите" на Емир Кустурица, започват световното си турне от зала 1 на НДК. "Ние сме в най-добрата си форма, което е в резултат на талант и знание след 25 години заедно. Очаквайте взривоопасно балканско шоу", каза преди дни Емир в тв интервю. Той работи по най-новия си филм On the Milky Road, в който изпълнява една от главните роли заедно с Моника Белучи.

Синът му Стрибор за малко ще изостави собствената си група в Белград - Stribor Kusturica&the poisoners, за да забие на барабаните с баща си. Младши също е личност с много таланти. Понякога е актьор, друг път - композитор. Участва с малки роли във филмите "Животът е чудо" (2004), "Всичките невидими деца" (2005) и "Обещай ми" (2007). Написал е музиката към филма "Марадона" на своя баща, а двамата са съавтори на операта "Циганско време", която старши постави в Париж.
Билетите за концерта на "непушачите" от 40 до 80 лв. се продават на касите на НДК и в мрежата на Eventim, съобщават организаторите от "Дегрис". След България бандата заминава за Русия, Колумбия, Мексико и Италия. Турнето им свършва на 26 юли в Киев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай