50 кинта за блус със Стивън Сегал

50 кинта за блус със Стивън Сегал | StandartNews.com

Стивън Сегал, прочут като актьор, продуцент, режисьор, майстор по бойни изкуства, музикант, заместник-шериф и противоречиво темпераментен характер, пристига в София на 25 юни. Той идва с блус бандата си за концерт в Борисовата градина. Билетите са по 50 лева, като има отстъпки при пакетите.

В киното Сегал дебютира през 1988 година с главна роля в "Над закона", а успехът и световната популярност го застигат след участието в "Под обсада". Паралелно с киното и айкидото, Сегал свири на китара и пише песни, които са включени в много от филмите му. Той хваща китара за първи път на 12 и оттогава не е спирал да свири блус. Любовта му към този жанр го събира на една сцена с едни от най-легендарните блусари в света като Биби Кинг, Джон Лий Хукър. От тях той черпи вдъхновение, като се учи и усъвършенства стила си.

През 2005 година дебютира с албума "Songs from the Crystal Cave" ("Песни от кристалната пещера"). Дискът е микс от поп-рок, кънтри и блус, включва и дует със Стиви Уондър. Песните се харчат като топъл хляб на европейския пазар.

Сегал е почитател на блуса в чистата му форма, затова той остава верен на корените му. Това е осезаемо във втория му албум, озаглавен "Mojo Priest", издаден през 2007 година, който промотира на турне заедно с групата си "Thunderbox" в САЩ и Европа.

Критиката определя "Mojo Priest" като един от най-добрите блус албуми за годината. Критиците наричат Сегал талантлив китарист, като стилът му съчетава класически и модерен блус, но носи своя характерност. Големият Би Би Кинг не пести похвали: "Стивън е велик". През юни и юли тази година Сегал и неговият блус бенд са отново на 30-дневно турне в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай