"Ролинг стоунс" все още го могат

"Ролинг стоунс" все още го могат | StandartNews.com

Мик Джагър се спазари за бавачка на близнаците на Рони Ууд, които ще се родят през юни

Рок легендите откриха своята първа и най-голяма пътуваща изложба в света с над 500 предмета

След повече от 50 години рокендрол, динозаврите от "Ролинг стоунс" все още има какво да покажат. И го правят в първата си голяма изложба, представяща стотици вещи от половинвековната им кариера - от гащеризона и книгата с текстове за песни на Мик Джагър до китарите на Кийт Ричардс и Рони Ууд и барабаните на Чарли Уотс. Под заглавието "Ексхибиционизъм" в лондонската галерия "Саачи" са подредени над 500 лични предмета на рок законодателите. Събираната три години експозиция беше открита в понеделник вечер - тя ще е най-голямата пътуваща в света. Остава в английската столица до 4 септември, а след това се отправя на 4-годишно турне из 11 града. "Опитваме се да правим неща, които никога не сме - обяснява 72-годишният Джагър пред "Ройтерс". - Не мисля, че е имало друга подобна изложба - или поне аз не знам. Все още се опитваме да прекрачваме граници."

Изложбата предлага и интересни възстановки, като задкулисните зали на техните мегаконцерти, включително гримьорните им, докато Satisfaction върви на 3D. Изградено е и копие на лондонския западнал апартамент, който Ричардс, Джагър и покойния вече Брайън Джоунс споделят през 1962 г. В него се виждат неоправени легла и струпани мръсни чинии. Феновете могат да надникнат и в студиото на групата и да видят подбор на обложки на техни албуми, плакати за турнета, творби на Анди Уорхол, който прави няколко техни корици, прочутото им лого - уста с изплезен език. Показани са и част от колоритните им тоалети - карираният костюм на Уотс от '66-а; синият гащеризон на Джагър от '72-ра; антилопеното палто на Ричардс от '94-а.

Макар вече да са между 60 и 70, рок легендите нямат никакво намерение да се пенсионират. "Да се надяваме, че никога няма да се откажем. По-скоро ще ни закопаят в гроба. Чувстваме се сякаш все още се развиваме - така и трябва. На всяко шоу си казваме, че следващото ще е по-добре", заяви Кийт Ричардс на откриването.

Колегата му, 69-годишният Рони Ууд, не само че не мисли да се пенсионира, но и ще става баща през юни за пети път. Той и жена му Сали очакват близначки и вече имат кандидат за бавачка - Мик Джагър. "Всички в групата са развълнувани. Кийт обича децата, така че и той е нетърпелив. А Мик все ми повтаря, че ще помага за всичко. Сега го наричаме Нани Мик", разказа Рони в ексклузивно интервю за британското списание "Hello".

Рони не се колебае - бебетата ще се присъединят към бандата по време на нейните обиколки. "Всички се радват за мен. "Стоунс" са голямо семейство, в което децата са центърът. На последното турне всички бяха там: децата на Мик - Джейд, Карис, Джеймс, Лизи, Габриел, Лукас и Джорджия; момичета на Кийт и Пати - Теодора и Александра; внучката на Чарли - Шарлот. Моите момичета ще се присъединят - надявам се, че ще бъдат с мен на гастроли години наред", допълни още Ууд. Изглежда близначките вече са наследили музикалните гени на Рони, защото реагират, която 38-годишната Сали им пуска песни. "Рони казва, че ме бият отвътре. Наистина се будят вечерите, обичат музика, а по време на шоуто в Куба ритаха здраво", разказва Сали.

Рони вече знае как ще участва в грижата за новородените. Китаристът се гордее, че е доста добър в сменянето на памперси. "Ще правя и всички друго, свързано с бебетата. Чакам с нетърпение. Аз съм невероятно щастлив и благословен. Обичам всичките си деца, харесва ми да съм баща и това, което ми се случва, е просто чудесно", ентусиазиран е Рони. Той има син Джеси от първата си жена - моделът Криси Файндли, дъщеря му Леа и вторият му син Тайрън са от Жозефин Ууд, също бивша манекенка. Рони осиновява и нейния по-голям син Джейми. Освен всички тези наследници, той има е десет внуци.
Рокаджиите тъкмо приключиха латиноамериканското си турне, част от което беше първият им концерт в Куба. 50 000 ги слушаха безплатно в столицата Хавана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай