Ханс Цимер идва в България с група и оркестър

Ханс Цимер идва в България с група и оркестър | StandartNews.com

Билетите за концерта ще бъдат пуснати в продажба на 5 ноември 

Един от най-успешните филмови композитори на муизика - Ханс Цимер идва за първи път на концерт у нас на 16 май в столичната зала "Арена Армеец" със своя група, симфоничен оркестър и хор. Някой от най-известните му саундтраци са към филмите  „Гладиатор", "Черният рицар", „Цар Лъв", „Шифърът на Леонардо", „Армагедон", "Карибски пирати", "Последният самурай", "Интерстелар", "Железният човек" и още много хитови продукции. 
Ханс Цимер е композитор на саундтрака на повече от 120 филма и е носител на "Оскар" и три награди "Грами".

През 2014 г. композиторът получава възторжени отзиви за концертите си във Великобритания. Това го амбицира да поеме на турне, което ще премине и през София. "Винаги съм искал да представя музиката си пред голяма аудитория в поредица от концерти и сега съм изключително развълнуван, че това най-после ще се случи", казва той.

На сцената в "Арена Армеец" Цимер ще представи съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене. Организаторите обещават страхотни светлинни ефекти и уникална мултимедия, пресъздаваща на живо част от филмите.

Билетите за концерта ще бъдат пуснати в мрежата на Ticketpro в 11:00 на 5 ноември на цени от 60 до 140 лева. Спектакълът в "Арена армеец" ще бъде с ограничен капацитет от 7 000 седящи места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай