„Благослов за България“ и „Космически гласове“ за 3-ти март в Бургас

„Благослов за България“ и „Космически гласове“ за 3-ти март в Бургас  | StandartNews.com

Плеяда от фолклорни изпълнители ще представят магията на българската музика в Бургас за националния празник 3 март.
Теодосий Спасов и Фолк Квинтет, Женски хор "Космически гласове" с диригент Ваня Монева, актьорът Стойко Пеев, Невена Цанева и ПФА "Странджа" ще изнесат мултимедиен концерт-спектакъл "Благослов за България" в залата на Държавната опера в Бургас на 2 март от 18:00 часа.

В спектакъла са вплетени моменти от българската история и известни фолклорни песни. Актьорът Стойко Пеев, познат с култовата роля на хан Аспарух ще пресъздаде образите на знакови исторически личности.

Специален концерт по повод националния празник ще има в "Меден рудник". Той ще се проведе на 3 март от 11:00 часа в спортна зала "Никола Станчев". Участие в музикалната програма ще вземат Жечка Сланинкова и оркестър "Странджа", ФТА "Никола Гинов" и Танцов ансамбъл "Зорница".

Ето цялата програма за 3 март:

На 27 февруари в КЦ "Морско казино" ще бъде открита изложба "Оръжието на българина в борбите за национално освобождение"
В 11:30 часа на 3 март ще започне тържественият ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас
В 12:00 часа от центъра на града ще тръгне тържествено шествие до паметната плоча на ген. А. М. Лермонтов и паметника на руския лазарет и Паметници на българските възрожденци в Приморски парк.
Ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на руските освободители.
От 13:30 часа в историческия музей ще се състои публична лекция на тема "Руско - турската освободителна война 1877-1878 година" и прожекция на късометражния филм "Паметници на признателността".
На 5 март в 18:00 часа в Културен дом на нефтохимика ще бъде показан игралният филм "Дякон Левски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай