Бабата на Поли шерва постовете й във Фейса

Поли като "бон-бон"

Бабата на Поли шерва постовете й във Фейса  | StandartNews.com

Виках като луд за това момиче, казва побeдителят на "Евровизия 2009" Александър Рибак

Като малка Генова рисувала в стил Пикасо и искала да стане хирург

Поли Генова като малка рисувала ала Пикасо - затова майка й искала да я прави моден дизайнер. "В графиките й имаше много действие. Носи ми един ден рисунката си и ми обяснява: "Това е операция - ето го леглото, ето го доктора", разказа архитект Даниела Генова в "Преди обед" по bTV. А самата Поли признава, че първата й мечта била да стане хирург. На 4 вече заставала пред огледалото с дезодорант микрофон и започвала да пее парчета на "Ейс ъф бейс". Майка й споделя, че у тях постоянно звучала музика, но изпълнителката на "If love was a crime" никога не се е вълнувала от детските песнички, а се е възхищавала на големите каки от професионалната сцена. Дори си навивала аларма, за да става през нощта и да гледа наградите на MTV - но без звук, за да не я хванат. "Когато иска да пее, никой не може да я спре", категорична е Даниела.

На 4 Поли влиза във вокална група, а на 6 вече е водеща на детското предаване "Бон-Бон" по националната телевизия. Още тогава си спечелва много фенове. Днес, във всенародната еуфория, най-активни и искрени са пак малчуганите. Те толкова й се радвали, че дори създали опасна ситуация, докато тя пътувала на Околовръстното шосе преди ден. "Един сладур изскочи от колата и започна да ми маха. А на мен направо ми прилоша - да не стане беля", споделя чаровната певица.

Поли много дължи и на леля си Анна Тодорова, която е детски педагог. Тя често гледала бъдещата звезда, докато майка й е на лекции. После щафетата поемат баба и дядо. Днес те пак са на линия - главно да шерват постовете на своята популярна внучка във Фейсбук. Тя с гордост ги нарича "моите ПР-и". Така научават за посланието на Александър Рибак. "За мен победител е България!", написа в профила си във Фейсбук норвежкият певец, цигулар и композитор. Той е човекът, записал рекорд в "Евровизия", след като през 2009 г. спечели първото място с най-много точки в историята на конкурса - по старата система на гласуване.

"Това е забавното на "Евровизия" - хората може да се заяждат кой е трябвало да спечели, кой заслужава това или онова, но винаги има песни, които докосват сърцата ни. И за мен това беше България. В края на финала виках като луд за това момиче и песента й. Сега изпълнявам дълга си на фен на "Евровизия" и си мисля колко повече точки щеше да получи тя, ако беше пяла към края на програмата, ако сайтовете за залози не я бяха провалили и ако България беше по-популярна страна. Но заради това четвърто място сега България е приемана по-сериозно и наистина се надявам да видим тази принцеса още веднъж на тази сцена", написа Рибак.

Според него залозите са провалили шансовете на много страни - включително Белгия, Холандия, Армения и Испания. "Евровизия" не трябва да се превръща в конкурс по популярност, всеки трябва да получи равен шанс", смята Рибак. Той призова да не се говори повече за политика. "И Украйна, и Русия бяха с отлични изпълнители. Джамала беше фаворит и на зрителите, и на журито и това не е учудващо. Тази победа е много важна за "Евровизия", защото хората видяха, че може да се спечели и със сериозна песен", пише още Рибак. Той поздравява още и руския представител Сергей Лазарев, признавайки, че шоуто му е било невероятно, но му пожела по-модерна песен с по-хубав текст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай