Защо Зукърбърг прави хората лоши

Фейсбук ни влияе зле заради алчността му

Защо Зукърбърг прави хората лоши | StandartNews.com

"Засега няма такива доказателства за злонамерена атака срещу Фейсбук

С напредването на времето изглежда, че става въпрос за техническа грешка - грешна конфигурация, която се прави дистанционно от служител. Остава открит въпросът доколко служителят я е направил съзнателно или несъзнателно, той като това стана непосредствено след като бяха изнесени данните за психоманипулиране от страна на Фейсбук на потребителите с цел печалба"

Това каза пред Марица експертът по риск Иван Савов.

"Ооще веднъж се потвърждава, че съзнателно Фейсбук манипулира хората да бъдат по-агресивни, негативни, да ги радикализира, като техните изследвания са показали, че това носи много по-големи печалби. Излезе и шокиращ за мен документ, че според техни проучвания на първо място по приходи е дезинформацията, свързана с ковид.

Това означава, че те умишлено не са се борили с дезинформацията, което от морална гледна точка е пълен колапс.

От вътрешните документи стана ясно, че са казали: използвайте протоколите за интегритет, но не докрай, защото това ще намали печалбите. И Франсис Хоугън показа точно такъв документ, където пише: „Интегритета не го прилагайте докрай, защото губим пари”.

Чувал съм, че през 2014 - 2015 „Кеймбридж Аналитика” е имала договор с наша политическа партия, но не знам с коя. Били са в България и са работили няколко месеца.

Сега основните политически партии използват скъпоплатени консултанти, които работят по същия начин. Аз съм убеден, че микротаргетирането и манипулирането с цел насочване към гласуване към конкретна политическа сила в момента си върви с пълна сила и у нас.

Същите истории са и с антиваксърството.

 Вече не говорим за психическото здраве на хората, а за общества и държави, където избухват войни, хора се избиват помежду си заради политиката на алчност на Зукърбърг. И това вече е ясно на базата на хилядите документи, които извади Франсис Хоугън пред Сената", каза още Иван Савов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай