Заради скъпото отопление: 3 държави в битка за европейските пенсионери

Ол инклузивът излиза по-евтино от сметките

Заради скъпото отопление: 3 държави в битка за европейските пенсионери | StandartNews.com

Тази зима три популярни плажни държави - Гърция, Турция и Египет, ще се състезават за привличане на европейските пенсионери за ваканция. Това съобщиха от Асоциацията на туроператорите (АТОР), пише Лента ру.

„На фона на спирането на доставките на руски газ за Европейския съюз, тези страни обявиха амбициите си да се превърнат в „зимен дом“ за европейците, които искат да се преместят в по-топъл климат, за да спестят пари. На първо място „ловът“ е за пенсионерите, които в ЕС са около 150 милиона“, казаха от министерството.

Според експерти в момента между Русия и Турция се изпълняват голям брой полети - около 450 седмично. Ден преди това Министерството на транспорта разреши на турските авиолинии да пуснат 20 допълнителни полета до Русия.

Дениз Угур, главен изпълнителен директор на германския туроператор Bentour, отбеляза, че престой в хотел с ол инклузив ще струва наполовина по-малко от сметките за отопление в Германия. Пътуването за 90 дни, от януари до март, ще струва 2640 евро на човек. „През зимата милион германски туристи могат да дойдат в Турция“, казва Дениз.

На 1 септември Росавиация съобщи , че властите на Русия и Египет са се договорили да увеличат честотата на полетите между страните. Страните се договориха да увеличат капацитета на линията Москва - Кайро до 14 полета седмично, от столицата до Хургада и Шарм ел-Шейх - до 25 полета седмично.

Превод: Стандарт

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай