Закриват 4 дирекции "Средни данъкоплатци"

Закриват 4 дирекции "Средни данъкоплатци" | StandartNews.com

Запазват само звеното в София, където се обслужват над 3000 фирми

София. Сериозна промяна в структурата на НАП предстои от 1 май. Закриват се структурите "Средни данъкоплатци и осигурители" на НАП във Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив. Фирмите, които досега са бири обслужвани в тези регионални дирекции, преминават към офиса на НАП по регистрация на съответното дружество, съобщиха от приходната агенция.

Всички компании са уведомени за предстоящите организационни промени, като допълнителна информация може да се намери на сайта на НАП www.nap.bg, както и на информационния телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор. Запазва се само структурата "Средни данъкоплатци и осигурители" на НАП в София.

Дирекциите "Средни данъкоплатци и осигурители" бяха създадени, за да се предложи по-добро и дори персонално обслужване на компаниите в страната, които не са достатъчно големи, за да влязат в дирекцията "Големи данъкоплатци и осигурители", но същевременно внасят голям дял от приходите в държавната хазна. Сага обаче при направения от НАП анализ се оказва, че дирекциите във Варна, Бургас, Велико Търново и Пловдив обслужват твърде малко компании и е икономически неефективно за тези дружества да се поддържа специално административно звено в НАП. Например в Бургас от "Средни данъкоплатци и осигурители" са обслужвали само 60-70 фирми. В София обаче ситуацията е коренно различна и звеното за средни данъкоплатци и осигурители обслужва над 3000 фирми. Затова структурата в столицата се запазва.

Териториална дирекция "Големи данъкоплатци и осигурители" на НАП е с нов адрес, съобщиха още от приходната агенция. Структурата, която обслужва най-големите компании, вече се намира на ул. "Аксаков" 29 в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай