Връщат студентски пари за бригади в САЩ

Издаването на визи е окончателно прекратено

Връщат студентски пари за бригади в САЩ | StandartNews.com

Сумите, които студенти са заплатили за бригада в САЩ, ще им бъдат върнати. Това обясни пред „Монитор” Станимир Найденов, мениджър на програма “Work and travel” в „Интеграл”, след като стана ясно, че издаването на визи е окончателно прекратено. Парите ще бъдат върнати поетапно.

В следващите няколко дни обаче очакват наставления от американските спонсори, които осигуряват разрешителни, плащат такси. Ако те не могат да възстановят част от средствата, които „Интеграл” са превели към тях, на част от студентите може да не бъде върната цялата сума.

„Очакваме наставления и евентуални неустойки могат да дойдат от страна на спонсорите. Те може да бъдат за следващите студенти. Не искаме да създаваме все още паника, защото това не зависи от нас, а от спонсорите. Надяваме се на най-доброто.”, обясни Найденов.

Таксата за програмата е между 700 и 1200 долара спрямо това кога са се включили студентите. Закупените самолетни билети обаче могат да бъдат възстановени от авиокоманиите.

Сумата за платените визови интервюта също не е загубена, тъй като вносната бележка с валидност до 12 месеца от датата на плащане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай