Vivacom с престижно признание от Световната телепорт асоциация

Това е единствената българска компания, която заема своето място сред световните лидери в телекомуникационния сектор

Vivacom с престижно признание от Световната телепорт асоциация | StandartNews.com

Vivacom се нарежда за четвърта поредна година в престижната топ 10 ранглиста на Световната телепорт асоциация (WTA), която класира международни доставчици на сателитни услуги въз основа на приходите за услуги за бизнес клиенти. Телекомът, част от United Group, е единствената българска компания, която заема своето място сред световните лидери в телекомуникационния сектор.

Успехът на Vivacom е закономерен, след като през последните години компанията прави значителни инвестиции в изграждането и развиването на своята наземна инфраструктура, благодарение на която телекомът предлага висококачествени сателитни услуги в световен мащаб.

В сътрудничество с Eutelsat Group, в края на миналата година, Vivacom реализира своя нов проект - наземната станция за сателитни комуникации в с. Могила, Стара Загора, която позволява използването на широколентов интернет на места с по-слабо покритие. Иновативното съоръжение е едно от 35-те в света, осигуряващи комуникация с мрежа от спътници на ниска орбита.

Част от сателитната инфраструктура на Vivacom е и телепортът „Плана” – едно от най-модерните съоръжения за сателитни услуги за бизнес клиенти в световен план, което разполага с най-високия Tier 4 сертификат. 

Чрез своите наземни станции Vivacom се утвърждава като един от най-бързоразвиващите се оператори на сателитни услуги за бизнес клиенти на българския и международния пазар. Телекомът излъчва над 600 телевизионни канала, достигащи до милиони домакинства в Европа, Африка, Южна Америка, Азия, а дори и до труднодостъпен район като Антарктида. Сред бизнес клиентите на Vivacom са компании като Disney, Eutelsat, Viacom, National Geographic Channel, Viasat, Endurosat, Leaf Space и много други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай